Meglepő, hova utazik a legtöbb magyar most Pünkösdkor
Photo by Daniel Lincoln on Unsplash

Meglepő, hova utazik a legtöbb magyar most Pünkösdkor

A leadott foglalások alapján egy nagyvárost fognak felkeresni a magyarok a hosszúm hétvégén. Azt is mutatjuk, miért pont oda mennek.


A közelgő hosszú hétvégén a május 29-ig leadott foglalások alapján Barcelonába, Párizsba és Palma de Mallorcára repül a legtöbb honfitársunk. A Kiwi.com-on keresztül foglalt repülőjegyek átlagára 97 euró volt. A legtöbben ilyenkor a miniszabi mellett teszik le a voksukat: az utazók közel háromnegyede (73%) 1-3 napot tölt a választott desztinációján, 14%-uk 4-6 napot, 12%-uk pedig 1-2 hetet, az ennél többet időre utazók száma elenyésző.

Olvasd el ezt is!

Egyre több spanyol sorozatot nézhetünk, amelyek eleve meghozzák a kedvünket az utazáshoz, de a Kiwi.com popkulturális gyűjtésének elolvasása után biztosak vagyunk benne, hogy legszívesebben te is rögtön csomagolnál. Olvasással, filmnézéssel, zenehallgatással rá is hangolódhatsz következő kalandodra:

Carlos Ruiz Zafón a világ egyik legismertebb írója, az Elfeljetett Könyvek Temetője c. tetralógiája 1900-tól egészen 1992-ig kalauzolja az olvasót Barcelona utcáin.

A többgenerációs családtörténet egy titokzatos barcelonai épületben indul, amikor egy 10 éves kisfiú előtt apja felfedi a titkot az elárvult könyvekről. Romantikus, misztikus, néhol hátborzongató, szerelemmel, szenvedéllyel, ugyanakkor gyűlölettel és véres bosszúval teli utazás, és ami a legfontosabb benne: a könyvek iránti el nem múló szerelem.

barna tornyos \u00e9p\u00fclet f\u00e1kkal

Fotó: Louisa Schaad / Unsplash


Vicky és Cristina két amerikai barátnő különböző célokkal érkeznek Barcelonába. Vicky (Rebecca Hall) mennyasszony, a katalán kultúrát szeretné tanulmányozni, míg Cristina (Scarlett Johansson) pörög, keresi a boldogságot és az izgalmat. A jóképű festő Juan Antonio (Javier Bardem) mindkettőjük életét felforgatja, volt felesége, Maria Elena (Penélope Cruz) pedig még több virtust visz a történetbe. A Woody Allen által rendezett Vicky Cristina Barcelona (2008) nemcsak párbeszédeivel és képkockáival, de fülbemászó dallamaival is Spanyolországba repíti nézőit.

Már 20 éves a Barcelonában játszódó Lakótársat keresünk c. film, ami olyannyira sikeres volt a mozikban, hogy két folytatás is követte (párizsi és new-yorki részekkel). A film főszereplője egy francia egyetemista, Xavier, akinek egy klassz állás miatt meg kell tanulnia spanyolul. Éppen ezért a spanyol városba költözik, ahol hét különböző országból érkező bérlőtárssal osztozik albérletén. Kapcsolatok, nevetések, kalandok, és közben a háttérben felrejlik a Güell park, a barcelonai tengerpart, vagy épp a Rambla utca, ahol éjjel-nappal pezseg az élet.

Ha pedig klipeket néznél, akkor melyik másikkal kezdhetnénk az ajánlót, mint Ocho Macho friss Barcelonában játszódó alkotásával, a Futballarium Barcelonával?

De érdemes rákeresni sztárok klippjeire, mindenek előtt Kylie Minouge Slow. c számára vagy Shakira Loca. c. dalára is, hiszen a katalán város is feltűnik a képkockákon.