kisbaba, fején takaróval néz

Egy csésze kávé segítségével megtudhatod, jó nevet választottál-e gyerekednek

Semmi ezotéria, vagy varázslás: bemutatkozik a névválasztás egy furcsa, de annál hatékonyabb formája.


Egy várandós brit nő a minap felrobbantotta a Mumsnet nevű, kismamákat egy helyre gyűjtő internetes platformot, mivel egészen fura módszert osztott meg leendő gyermeke nevének kiválasztásával kapcsolatban.

Hogy eldöntse, jó nevet készül-e adni gyermekének, fogta magát és elment egy kávézóba. A „gyorskávézókban” a vásárlóknak a rendelés mellé a pénztárnál egy keresztnevet is le kell adniuk, ezen szólítják őket, ha elkészül a kávéjuk.

feh\u00e9r ed\u00e9ny fel\u00fcln\u00e9zetb\u0151l, benne barna k\u00e1v\u00e9zacc

Fotó: Tyler Nix / Unsplash


A jövendő anyuka nem tett mást, mint mindig egy neki tetsző különleges nevet mondott be a rendelése mellé, aztán figyelte a közönség arcát, hogy mit reagálnak azok, amikor az eladó elkiáltja magát, hogy elkészült az ő kávéja.

Az ötlet, amiről a Mirror című lap is beszámolt, azért született, mert a már említett Mumsnet közösségbe általa bedobott nevek közül sokat megszóltak. Emiatt a hölgy kíváncsi lett, tényleg baj van-e a nevekkel, vagy csak azért kötözködnek az emberek, mert az interneten ezt arcuk vállalása nélkül tehetik meg.


Állítása szerint utóbbi történt, a neveket hallva az utcán sokan spontán tetszésüket fejezték ki. Végül egyébként a cikk szerint a Xanthe lett a befutó. Neked hogy tetszik?