egy barna medve
Fotó: Becca / Unsplash

Medve ólálkodott a kedvelt turistahelyen, még a pékséget is meglátogatta

Fél éve tartja rettegésben a kisváros lakóit egy ott garázdálkodó barna medve. 150 kilométerről is visszatalált.A minap a foodandwine oldalán bukkantunk rá egy hihetetlen hírre: egy olasz kisváros környékén élő barna medve különleges étkezési szokása miatt nem hagyja nyugodni az ott élőket. Gondoltuk, ezt a megdöbbentő sztorit neked is meg kell ismerned.

Olvasd el ezt is! Love story: örökbe fogadta a vásárló a bolti salátájában talált állatot

s\u00edfelvon\u00f3 \u00e9s hegyek

Fotó: Angela Bragato / Shutterstock


Az olaszországi Roccarasóban élő Marina Valentini pék tavaly év végén egy aggasztó hívást kapott férjétől. "Marina, egy medve van a pékségben" - idézte fel a történetet a The Guardiannek adott interjújában. A nő első gondolata az volt, hogy férje a kelleténél egy kicsit többet ivott.

p\u00e9ks\u00fctem\u00e9nyek, pudinggal \u00e9s csokol\u00e1d\u00e9val

Fotó: Deyan Georgiev / Shutterstock


Pedig a férfi egyáltalán nem volt részeg. Valóban egy hatalmas marzikai barna medve (Közép-Olaszországban honos, az eurázsiai barnamedve elszigetelt populációinak egyike, a feltételezések szerint mindössze 50-60 példány él a területen.) állt a Dolci Momenti (Édes pillanatok) nevű pékségükben. A bundás betolakodó a pékség egyik ablakát betörve jutott be az üzletbe, ahol az összes frissen sült süteményt felfalta.


A medvét szinte biztos, hogy a finom olasz sütemények illata vonzotta a bolthoz, aminek résnyire nyitva maradt az ajtaja, így a mennyei illatokat kilométerekről is érezni lehetett. A süteménytolvaj nem szégyenlősködött, több tálcányi süteményt beburkolt.


Az incidens után a helyi hatóságoknak sikerült beazonosítani a két éves macit beazonosítani, akit a helyi lakosok közben Juan Carrito-nak neveztek el. A turisták által kedvelt festői síparadicsom bajkeverő medvéjét végül egy helikopterrel több mint 40 kilométerrel arrébb szállították, a Majella Nemzeti Parkba, azt remélve, hogy ott majd boldogan eléldegél. Carrito azonban nem bírt elszakadni szeretett otthonától. Pár nappal később úja megjelent Roccarasóban, ahol kedvenc péksége közelében ólálkodott, szökőkutakból iszogatott, a hóban játszott és a helyi kutyákkal próbált barátkozni.


Idén márciusban aztán újra elfogták Juan Carritót és egy másik természetvédelmi területre vitték. Ekkor csaknem 150 kilométerre szállították el őt. Ez sem volt elég. A mackó kevesebb mint három hét alatt újra hazatalált. Jelenleg tehát hőn szeretett városának erdeiben tartózkodik és a jövője azon múlik, hogy miképpen fog viselkedni. A nemzeti park munkatársai GPS nyakörvvel látták el, így folyamatosan nyomon követhetik a csalafinta medvét. Ami pedig a pékséget illeti, reméljük, hogy Valentiniék a betörés után medveállóvá tették üzletüket.