pirítóst evő nő

Úgy tűnik, 600 éve az egész emberiség rosszul eszi a pirítóst

Elég ellentmondásos tippet osztott meg egy szakértői oldal arról, hogyan is kellene a pirítóst fogyasztani, hogy az jobb ízű legyen. A jó tanács elég furcsa, és valószínűleg nem is fog működni a legtöbb reggeli feltét mellé.


A közösségi médiában felbukkanó videók alapján manapság rengeteg dolgot csinálunk „rosszul". A grillkolbász sütésétől kezdve a szempillaspirál helyes felvitelén át már szinte mindenre van egy új és jobb módszer.

Most úgy tűnik, 600 év után (1430-ból származik a legrégebbi fennmaradt "recept") sikerült a szelet pirítós elfogyasztásán is fejleszteni valót találni. A Mirror talált rá az EatThis gasztroblog szakértői tippjére, ami szerint a kedvenc pirítósunk ízét akár anélkül is feldobhatjuk, hogy változtatnánk a jól bevált feltéteken – de azért nem mindegy, mi is a módszer.

​Úgy tűnik, a finomabb pirítós titka abban rejlik, ahogyan a kenyeret tartod

lekv\u00e1ros pir\u00edt\u00f3s

Fotó: Shutterstock

A pirítós elkészítését a legtöbben nem bonyolítjuk túl: megpirítjuk a kenyerünket, az egyik oldalát megkenjük vajjal, majd egy másik feltétet, például lekvárt, rakunk rá. Ezután pedig a kenyeret a feltétekkel felfelé tartva elfogyasztjuk.

Az EatThis szakértői szerint azonban érdemes kipróbálni, hogy fejjel lefelé eszed a pirítóst, mert a módszer „megváltoztathatja az életedet".

El is magyarázták az okát.

A trükk alapja, hogy olyan feltétet válassz, ami elviseli a gravitációt, és nem zuhan rögtön a földre – ezzel már számos hozzávaló ki is esik. Ha a feltét átment a teszten, a pirítóst feltétekkel lefelé fogyaszd, hogy az „ízlelőbimbóink a lehető legtöbbet kapják a pirítósevés élményéből".

A tippnek egyelőre nem tudjuk, mennyi valóságalapja van, de egy próbát mindenképp megér. Arra viszont nem látunk sok esélyt, hogy a jövőben a módszer széles körben elterjedne a reggelik alatt.