
Ha ezt a cikket elolvasod, garantáltan sárgarépa-függő leszel
Lehet, hogy eddig nem tartoztál a sárgarépa rajongói közé, ám a cikkben leírtak hatására garantáltan megváltozik a hozzáállásod ehhez a zöldséghez.
A bonappetit.com oldalán találtuk az alábbi mennyei receptet, ami még azoknak is garantáltan elnyeri a tetszését, akik amúgy egyáltalán nem bírják a sárgarépát. Mivel sokan nem szeretik ezt a zöldséget, úgy gondoltuk, szerzünk neki pár új rajongót azzal, hogy megosztjuk magyarul az étel elkészítésének módját.
A megoldás a problémádra: a ropogós sárgarépa-sambharo.
A sambharo egy fűszeres zöldséges étel, ami nagy népszerűségnek örvend az indiai Gujaratban. Ízét alapvetően meghatározza a masala fűszer, amit a vékonyra szeletelt sárgarépával kell össze keverni. Az itt leírt szuper változat paradicsompüré, fokhagyma, kurkuma és citromlé felhasználásával készül.
Hozzávalók
- 3 sárgarépa
- 1 zöld chili vagy jalapeno
- Só, bors
- Olaj
- 3 evőkanál paradicsompüré
- Kurkuma
- 2 darab citrom
- 2 gerezd foghagyma
Így készül
- Vágjunk vékonyra a sárgarépákat, majd szeleteljük fel a zöld csilipaprikát vagy jalapenót.
- Tegyük őket egy tálba, és szórjunk rá 1 teáskanál sót.
- Melegítsünk fel 1 evőkanál olajat egy kis lábosban.
- Adjunk hozzá 3 evőkanál paradicsompürét, ½ teáskanál őrölt kurkumát és 2 gerezd fokhagymát finomra reszelve.
- Keverjük össze az egészet és főzzük körülbelül 5 percig, amíg a paradicsompüré egy kicsit sötétebb lesz.
- Adjuk hozzá a paradicsompüré keveréket a sózott sárgarépához és chilihez, facsarjuk rá ½ citrom levét, és keverjük össze az egészet.
- Kóstoljuk meg és adjunk hozzá még sót és citromlevet ízlés szerint.
- Tálaláskor párosíthatjuk egy nagy tál rizzsel, vagy két szelet ropogós kenyér közé is tehetjük, hogy egy finom szendvics legyen belőle.
- Egy nap, egy recept: burgundi szarvasragu gombával - Vince ›
- Kiderült, melyik diétát követi Kim Kardashian - Vince ›
- Egy nap egy recept: pácolt gyökérzöldségek áfonyával - Vince ›
- Mutasd a csillagjegyed és megmondjuk, mi a helyes táplálkozás ... ›
- A szalmonella elpusztításához a főzés nem elég, más is kell! - Vince ›