mályva színű háttéren piros rajzolt edény, kés, villa, serpenyő, szakács sapka
Kép: vince.hu

Gondolatmorzsák: melyik ételtől félt az ijesztgetés mestere?

Nagy különc volt Alfred Hitchcock. Például azért is, mert rettegett az egyik élelmiszertől, de feldolgozva nagy kedvence volt. A Gondolatmorzsákból az is kiderül, mi volt a baja vele.


Alfred Hitchcock angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, a horrorfilmek és thrillerek atyja, pályafutása egyedülálló a filmművészet történetében, bár 5 jelölése ellenére Oscar-díjat például sosem kapott. Leghíresebb filmjei: Az ember, aki túl sokat tudott, 39 lépcsőfok, Gyilkosság telefonhívásra, Szédülés, Psycho, Madarak. Tényleg rettegett a tojástól (ahogy a rendőröktől is), Sigmund Gottlieb Hitchcock – Interjúk című könyvében így nyilatkozik: „Láttál már visszataszítóbb dolgot a feltört tojásból kifolyó tojássárgájánál? A vér piros, vidám. De a tojássárgája sárga, felháborító. Sose kóstoltam meg." Feldolgozva azért megette, olyannyira, hogy egyik kedvence a quiche volt, a francia pite (a receptben a tojással) még az 1955-ös Fogjunk tolvajt című filmjében is feltűnt.