
Gondolatmorzsák: melyik ételtől félt az ijesztgetés mestere?
Nagy különc volt Alfred Hitchcock. Például azért is, mert rettegett az egyik élelmiszertől, de feldolgozva nagy kedvence volt. A Gondolatmorzsákból az is kiderül, mi volt a baja vele.
Alfred Hitchcock angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, a horrorfilmek és thrillerek atyja, pályafutása egyedülálló a filmművészet történetében, bár 5 jelölése ellenére Oscar-díjat például sosem kapott. Leghíresebb filmjei: Az ember, aki túl sokat tudott, 39 lépcsőfok, Gyilkosság telefonhívásra, Szédülés, Psycho, Madarak. Tényleg rettegett a tojástól (ahogy a rendőröktől is), Sigmund Gottlieb Hitchcock – Interjúk című könyvében így nyilatkozik: „Láttál már visszataszítóbb dolgot a feltört tojásból kifolyó tojássárgájánál? A vér piros, vidám. De a tojássárgája sárga, felháborító. Sose kóstoltam meg." Feldolgozva azért megette, olyannyira, hogy egyik kedvence a quiche volt, a francia pite (a receptben a tojással) még az 1955-ös Fogjunk tolvajt című filmjében is feltűnt.
- Gondolatmorzsák - Robert De Niro-idézet a tökéletes étteremről ... ›
- Gondolatmorzsák: Orson Welles-idézet pezsgőről, kávéról, nőkről ... ›
- A 20 éves Üvegtigris film hagyatéka: tele van az ország ilyen nevű ... ›
- Gondolatmorzsák: Roger Moore-idézet arról, miért főzzünk halat ... ›
- Gondolatmorzsák: Arnold Schwarzenegger-idézet a testéről - Vince ›
- Gondolatmorzsák - Sophia Loren idézet a spagettiről - Vince ›