egy kéz párlatos poharakat tart

II. Erzsébet húga mutatta meg, mire jó még a vodka az iváson kívül

II. Erzsébet királynő húga is a rendhagyó vodkakúrára esküdött. Szakemberek szerint működhet, bár jó óvatosnak lenni vele.


Azok után, hogy nemrég megírtuk, mi mindenre jó a sör és a vodka az iváson kívül, nem igazán vagyunk meglepődve, hogy utóbbinak a minap újabb felhasználási területet találtak.

A thedrinksbusiness.com januárban éppenséggel azt javasolta, hogy kenjük az arcunkra a párlatot. Nincs okunk kétségbe vonni a kijelentést, egyrészt mert egy italos körökben mérvadó híportálról van szó, másrészt mert azt állítják a cikkben, hogy a 2002-ben elhunyt Margit brit királyi hercegnő, a most uralkodó Erzsébetnek a húga is erre a vodkás szépségápolási kúrára esküdött (többek között a dohányzást ellensúlyozandó).

Margit hercegn\u0151

Margit brit királyi hercegnő

Fotó: www.flickr.com

A magyarázat egyébként elég kézenfekvő: ahogy az egyéb alkoholtartalmú arctonikok, úgy a vodka is tisztítja, fertőtleníti és összehúzza a pórusokat. A már említett cikkben még egy bőrgyógyászt is megszólítanak, aki elmondja,

rózsavízből, levendulából és vodkából valóban készíthetünk magunknak háti arctonikot, igaz, mivel az alkohol dehidratált, ez a száraz bőrűeknek nem javallott.

A bőrápolási termékekben egyébként általában szokott lenni egy minimális mennyiségű alkohol, mivel jó oldószerről van szó. Fordítva azért ne próbáld ki, ne igyál arcszeszt, mert az nem arra lett kitalálva.

„A vodka kapóra jöhet, mint arcápolási szer egy fesztiválon, ha közel s távol nincs illatszerbolt és szeretnénk a port, koszt lemosni az arcunkról. De ugyanez igaz a ginre és a tequilára is. Természetesen mindet jól felhígítva” – tette hozzá a szakember.