piros leves fehér tányérban

Parádés videó készült arról, ahogy Bíró Lajos német kollégáját oktatja gulyáslevesből

Szerintünk ezzel a videóval még a magyaroknak is tud újat mutatni Bíró Lajos séf, akihez ellátogatott a német Pro7 csatorna stábja az eredeti gulyásleves receptért.A Pro7 csatorna Galileo című műsorának szerkesztői Magyarországra küldte Benedikt Faustot az egyetlen és eredeti gulyásreceptet kikutatni.

Benedikt a vonatúton elmeséli, emlékeiben úgy él, hogy a gulyáshoz kell hagyma, paprika és vegyesen sertés- és marhahús. A titok felfedésére a többszörösen díjazott „ikont", Bíró Lajos sztárséfet szemelik ki. Benedikt belépője nem sikerül túl jól, mert nem hozott magával kést. A következő sokk akkor éri a magyar séfet, amikor meglátja, hogy német kollégája fele-fele arányban tesz a kondérba kétféle húst, ráadásul egyszerre. Azt már végképp nem bírja megállni szó nélkül, amikor Benedikt szerinte túl nagy kockákra vágja a hagymát.

A végeredmény nem győzi meg honfitársunkat, a német gulyást ahhoz hasonlítja, mint amikor a fia még gyerekkorában ketchuppal ette a rántott húst.

A német gulyásról tudni kell egyébként, hogy az nem leves, inkább a mi pörköltünkhöz hasonlít, olyannyira, hogy Benedikt is tésztakörettel szolgálja fel a három zsűritagnak, Lajosnak, fiának és a Világevő bloggerének, Jókuti Andrásnak.

Benedikt ezután kap a szakácsoktól egy igazi receptet, nekivág a Nagyvásárcsarnoknak, hogy beszerezze a hozzávalókat, majd a szerzeményeivel visszatér, hogy Bíró Lajossal megfőzze a nagybetűs gulyást. Valószínűleg nem árulunk el nagy titkot, ha elmondjuk, a projekt sikerült, közben pedig még azt is megtanulhatjuk a filmből, miért kell 45 fokban vágni a hagymát, miért kell a pirospaprikát gyorsan rászórni a húsra és miért kell pluszba még egy krumplilevest is főzni.