black friday plakát

Vigyázz, kész, akció!

A Black Friday az éttermek legutáltabb napja lesz 2021-ben is

Idén november 26-án veszi kezdetét az egy napos Black Friday őrület. Ennek kapcsán utána néztünk, vajon az éttermek mire számíthatnak Fekete Pénteken.A Black Friday várhatóan idén is az év egyik legforgalmasabb vásárlási napja lesz. A vásárlókat lefoglalja majd a tucatnyi akció, így felmerülhet benned a kérdés, hogy ilyenkor mi történik az éttermekkel?

egy ember k\u00e1rty\u00e1val v\u00e1s\u00e1rol

Készpénz vagy kártya?

Fotó: rupixen.com / Unsplash


Meglepő de a Black Friday napon a legtöbb étterem nem számíthat sok jóra, mivel a vásárlók az üzletekben lévő akciókra koncentrálnak csak.

Igaz, hogy azok az éttermek, amelyek bevásárlóközpontokban vannak, jó bevétellel tudnak zárni, ám a többiek már nem annyira.

Az amerikai NPD Group marketingkutatási cég már régóta nyomon követi a Fekete Pénteki forgalmakat. Kutatásaik alapján nagy bevásárlási napokon, mint például a Fekete Pénteken, az éttermek általában nem teljesítenek jól.

Sőt, a téli szezon legrosszabb időszaka számukra a karácsony előtti pár nap és az Egyesült Államokban ünnepelt hálaadás napja.

egy f\u00e9rfi \u00e9s egy n\u0151 \u00e9tteremben \u00fclnek

Egyre többen adnak élményt ajándékba

Fotó: Jojo Yuen (sharemyfoodd) / Unsplash


Azonban a vásárlási szokások átalakulóban vannak és a fogyasztók közül egyre többen vesznek tárgyi ajándék helyett valamilyen élmény meglepetést. Ilyen lehet például egy menő éttermi vacsora is.