férfi kezében vorospalackot tart, szájához emeli

Bock József az első Szent Márton borral

Fotó: Bock Pincészet

Fantasztikus jubileumhoz érkezett a villányi legenda

Jubileumot ünnepel a hazai borvilág egyik meghatározó szereplője, a villányi Bock Pince. A nem mindennapi évforduló alkalmából egy igazán különleges tételt készítettek.Legyen szó a 40 évvel ezelőtti időkről, vagy a jelenről, mindig is felemelő érzés volt valami olyat alkotni és létrehozni, ami az embereknek örömet, élményt és jó érzést adhat

– mondta Bock József borász a Bock 40 Cuvée október 7-i bemutatóján.

Bock József négy évtizeddel ezelőtt, édesapja elvesztésekor vette át a stafétát a családi pincészetnél, s azóta is fáradhatatlanul azon dolgozik, hogy a villányi borvidék és a villányi borok mindenhol egyet jelentsenek a magas minőséggel. A hagyománytisztelet, a családi értékek megőrzése és a minőség iránti feltétlen elköteleződés négy évtizede jellemzi a borászt, akinek a munkáját ez idő alatt számos elismeréssel, rangos díjjal jutalmazták.

A pincészet egyik legfontosabb, ikonikus területe a Jammertal dűlő, 1850 óta van a Bock család birtokában, innen indult az egész történet. Itt került sor 40 évvel ezelőtt 1981-ben Bock József első, önálló szüretére, és a dűlő azóta is megőrizte kiemelkedő fontosságát. A Jammertal dűlőből származó szőlő adja a borászat több prémium és szuper prémium borának alapanyagát, s annak idején az itteni pincében fogadta betérő vendégeit is Bock József. A 40. jubileumi szüret alkalmából készült Bock 40 Cuvée-be természetesen került az ikonikus dűlőből származó szőlőkből is.

Galéria Bock József elmúlt 40 évéből

Fotó: Bock Pincészet

A család 1850 óta foglalkozik szőlővel

A Bock 40 Cuvée 24 hónapig új, kisméretű tölgyfahordókban, majd a hordós érlelést követően palackban fejlődött. 

Megjelenésében a bor tiszta, tükrös, a lassan egységesen lecsorgó lábak, nagy beltartalmi értékre engednek következtetni. A színe közepesnél mélyebb intenzitású rubint, gránátos széllel. Illatában érett gyümölcsösség, gránátalma, szilva, és erdei gyümölcsök fedezhetőek fel. Melegfűszeres, borsos karakterét kardamom és fahéj árnyalja. Kóstolva a bor száraz, közepesnél nagyobb test mellett moderált alkohol érzet és lendületes savak jellemzik. A korty hosszú intenzív lecsengése is árulkodik róla, hogy "nagy bor" van a poharunkban.

A Bock 40 Cuvée limitált számban készült, megvásárolható a Bock webshopban.

fekete palack feh\u00e9r c\u00edmk\u00e9vel \u00e9s egy \u00e1tl\u00e1tsz\u00f3 borospoh\u00e1r piros asztalon

Bock 40 Cuvée

Fotó: Bock Pincészet