vörösbor üveg pohár
Fotó: Shutterstock

Ne próbáld ki! Egy férfi alkohol segítségével élte túl a legmérgezőbb hal csípését

A kőhalakkal, az óceán egyik legerősebb mérgű halával való találkozás halálos is lehet − Adam Clancy ausztrál fotós azonban gyógyszer helyett a vörösbort és a whiskyt választotta. Ráadásul túlélte. A történetét a TikTokon osztotta meg.


Clancy még áprilisban lépett rá egy kőhalra, mire az válaszul a rendkívül mérgező izom- és idegméregét, a verrucotoxint fecskendezte a lábába. A méreg önmagában iszonyú fájdalmakkal jár,, de ennél is rosszabb a hatása: szív- és érrendszeri károsodást okoz, később bénulást és legrosszabb esetben halált is.

k\u0151hal

Fotó: Shutterstock

A mentős azt javasolta, hogy menjek kórházba, de visszautasítottam, mire fájdalomcsillapítót ajánlott, de azt mondtam neki, hogy a vörösbor is megteszi. Hazamentem, pár órán át forró vízben tartottam a lábam, megittam egy üveg bort és egy kis whiskyt, és elaludtam

− nyilatkozta a nem túl stresszes férfi a Newsweeknek, amit a The Drinks Business szemlézett.

Íme a videó:

@adamxclancy

Avoid funny looking fishies #stonefish #aussie

A Wine Searcher szerint a szóban forgó bor egy Shiraz volt. A bor régióját és termelőjét nem hozták nyilvánosságra. Az alkohol viszont megnyugtatta Clancyt, és enyhítette a fájdalomérzését is.

tengerparton s\u00e9t\u00e1l\u00f3 n\u0151

Fotó: Shutterstock

Egyébként, a különös gyógymódját leszámítva, nem ritka Clancy esete: gyanútlanul bárki könnyen homokban rejtőzködő, szinte láthatatlan kőhalra léphet a sekély vízben – szerencsére a kőhalak nagyrészt Ausztrália partvonalain találhatóak meg, így messze vannak tőlünk.

És bár Clancy a modern orvostudományt megkerülve más gyógymódot választott, mi azért erősen javasoljuk egy orvos felkeresését, ha a nyaralás közben megtörténne a baleset.