színes mosószeres flakonok polcon
Fotó: Twitter

Rájössz vajon, mi nem stimmel ezen a képen?

Nagy-Britannia kilépése az Európai Unióból új helyzetet teremtett a boltokban: a fellépő ellátási problémák alaposan megdolgoztatják a vezetők szürkeállományát.


Októberben a The Grocer nevű brit magazin 1000 főt kérdezett meg arról, mennyire tartanak tőle, hogy nem fognak tudni mindent beszerezni az előttünk álló ünnepi időszakra. A felmérésben részt vevők 56 százaléka mondta, hogy aggódik, hogy nem kerül majd minden megszokott étel és ital az asztalra.

Talán a pánikot (és a brit benzinkutakon nemrég megtapasztalt pánikvásárlást) megelőzendő a boltok különböző „vizuális" trükkökkel próbálják némileg kozmetikázni az ürességtől kongó polcokat. Hiány elsősorban a zöldség- és gyümölcsosztályon jelentkezik, a Brexit következtében ugyanis a szüretelő idénymunkások sokkal nehezebben jutnak be az országba, bár mivel a kamionsofőröknél sem sokkal jobb a helyzet, valójában szinte minden termékcsoport érintett.

Ezt palástolandó egyes boltokban a valódi áruk helyére azok fotóit teszik, máshol pedig a hűtőket oda nem illő egyéb termékekkel, például gyerekjátékokkal, töltik fel. Számos csalódott vásárló osztja meg a kartonból készült helyettesítőkről készített fotóját.

Vigyázat, a középső három sor nem valódi, kartonból kivágott fotók helyettesítik a termékeket.

Az alsó kép a Sainsburyben készült, ahol láthatóan nem fordítottak túlzottan nagy gondot a helyettesítők élethű kidolgozására.

Kétdimenziós répák.