Egy rajzon két kéz fog egy lábat kék háttér előtt

Egy ceruza segítségével megtudhatod, lehetsz-e cukorbeteg

Egy ceruza, egy segítő, 10 másodperc és már kész is a diagnózis, te is érintett vagy-e az egyik magyar népbetegség által.A brightside.me Instagram-oldalán már eddig is számos remek life hacket találtunk már, az ezekben bemutatott otthon elvégezhető, pár másodperces vizsgálatokkal képet kaphatsz az egészségi állapotodról. Össze is gyűjtöttük neked, mik voltak eddig:

A mostani gyakorlathoz, ami a vércukorszintedről árul el információkat, szükséged lesz dologra is: egy radíros végű ceruzára, valamint egy segítőre.

Hunyd be a szemed, majd kérd meg az illetőt, hogy felváltva többször húzza végig a ceruza hegyes és radíros végét a talpadon, illetve a lábujjaidon. Ha meg tudod mondani, hogy mikor melyik vége érintette a lábadat, akkor minden rendben van, ha viszont nem érezted a különbséget, akkor sajnos fennáll a cukorbetegség veszélye. Ennek oka, hogy ilyenkor a lábi idegvégződések tompábbak, kevésbé reagálnak az ingerekre. Ha ez a helyzet, mindenképpen fordulj szakemberhez.

Ha szeretnéd elkerülni a cukorbetegséget

Korábbi cikkeinkben esett már róla szó, a megfelelő étrenddel nagyon sokat tehetsz a cukorbetegség megelőzéséért. Most újra megmutatjuk, miket érdemes enned: