férfi fekete pulcsiban szürke háttér előtt
Fotó: https://www.instagram.com/majtiblog_official/

Saját kedvenc receptjével búcsúzunk Damu Rolandtól

47 éves korában elhunyt Damu Roland színész, aki a konyhában is otthonosan mozgott. Egy 2009-ben általa készített menüsorral búcsúzunk tőle.


December 27-re virradó éjjel koronavírusban elhunyt Damu Roland színész. Színészi munkája mellett (Jóban Rosszban, Budapesti Kamaraszínház, debreceni Csokonai színház) kifejezetten büszke volt főzőtudományára is. 2009-ben szerepelt a Hal a torán című TV-s vacsoracsatában is, ahol az alábbi menüvel várta a vendégeit:

  • hideg ízelítő (szárított házi sonka, libatepertő, kolbászos karaj)
  • vörösboros marhapörkölt petrezselymes burgonyával, savanyúsággal
  • csokoládéba mártott földieper vaníliafagylalttal
Italként felszolgált többek között aszútörköly pálinkát, valamint 2008-as Konyári Chardonnay, 2006-os Konyári Loliense és Göncöl tokaji aszú bort.

Az adásban elmondta, az ő marhapörköltjének két különlegessége van: egyrészt saját levén, a fokhagymás-vöröshagymás alapban hagyja főzni a húst, másrészt a pirospaprikát a szokásosnál később adja hozzá.

Damu Roland 47 éves volt.