egy üveg felirattal, mögötte egy sötét helyiség
Fotó: https://www.instagram.com/45wineandwhiskey/

​Donald Trump nyitott egy új bárt, még az itallap is saját magával van tele

A Manhattanben nyitott bárban a saját kedvencei vannak az itallapon, a falakon az ő képei lógnak.Az 58 emeletes Trump Tower 1983-ban készült el Manhattan közepén, azóta a székhelye Donald Trump egykori amerikai elnök vállalkozásainak. Több vendéglátóegység is helyett kapott benne már eddig is, most egy továbbival bővült ezek száma.

A 45 Wine & Whiskey Bar valószínűleg a „legtrumposabb” mind közül. A névben a szám arra utal, hogy Trump volt az Egyesült Államok 45. elnöke, az itallapon is a 2017 és 2021 közötti időszak ihlette italok szerepelnek.

A ház specialitása a 45 dollárba kerülő, Wyoming whiskey-ből, nádcukorból, keserű narancsból álló koktél, amihez diétás kólát és marhaszeleteket szolgálnak fel. Az egykori elnök ugyanis nem ivott alkoholt, viszont minden nap elfogyasztott 12 doboz diétás kólát, aminek a megrendeléshez külön gombot rendszeresített a fehér házbeli irodájában.

A további koktélok nagy részénél saját, 2011-ben vásárolt borászata adja az egyik alapanyagot, de a bár ezen kívül is számos módon emlékeztet az elnökségére: a falon a 4 év fotói találhatók, többek között olyan is, amin Trump a Fehér Ház műveleti szobájában (Situation Room) látható, amint éppen egy szíriai akciót követ a képernyőkön.