ii. erzsébet

Bár nem ihatja, II. Erzsébet kedvenc itala megkapta a királyi beszállító címet

Az ital nem is Nagy-Britanniában készül, a királynőt éppen a napokban tiltották le róla fél évre, mégis megkapta a rangos címet.


A Royal Warrants of Appointment, vagyis a Királyi Garancia címet a 15. században vezették be Nagy-Britanniában. A cím birtokosai hirdethették a vásárlóközönségüknél, hogy ők a királyi családnak is a beszállítói, ez a tény természetesen presztízs- és forgalomnövelő értékkel bír. A címet mindenkor az uralkodó adja, vagyis manapság II. Erzsébeten van a sor, azonban vannak szigorú szabályok, amiket neki is be kell tartania. Az egyik legfontosabb, hogy az adott terméket legalább 5 egymást követő évben vásárolnia és fogyasztania kell a királyi családnak.

A történelem során a legkülönbözőbb iparágak szereplői megkapták már a Royal Warrants plecsnit, többek között a Jaugar autógyár és Swarowski kristály is büszkélkedhet vele. A listán természetesen találunk gasztronómiai márkákat is, úgy mint a Martini, Cadbury csoki, a Heinz ketchup, Twinings tea.

Habár a királynő éppen nemrég lett letiltva róla 2022 júniusáig, megkapta a címet kedvenc italmárkája, a Dubonnet is. A kinintől keserű francia likőr, amit az anyakirálynő, I. Erzsébet szintén előszeretettel kortyolt, II. Erzsébet ebédmenüjének állandó részét képezte: két rész Dubonnet, egy rész gin, két jégkocka és egy citromkarika formájában fogyasztotta el minden nap délben.