egy tál színes M&M cukorka
jar of M&M's

Gasztrolegek: a világ legértelmetlenebb étellel kapcsolatos rekordja

M&M's-szel drazsékkal került fel valaki idén úgy a Guinness rekordok listájára, hogy még csak meg sem evett belőlük egyetlen szemet sem.

Idén júniusban került fel Guinness World Records listájára a 23 éves Will Cutbill. A csúcsdöntésre januárban került sor, ám a hitelesítés közel 4 hónapot vett igénybe. Pedig nem többről van szó, mint hogy az angol fiatalember egy kamera előtt 5 M&M's drazsét pakolt egymás tetejére, anélkül, hogy a torony összedőlt volna.

Az ötlet a pandémia alatt jött Willnek, aki egyébként nagyon szeret nassolni, de inkább a csokikat részesíti előnyben. Egy nap azonban kezébe akadt egy zacskó cukorka és egyből kipróbálta, vajon mennyit tud egymásra tenni belőlük.

Azért is különösen boldog, hogy sikerült a nagy attrakció, mert nagy Guinness Record rajongó, korábban minden évben megvette a könyvet és nagy álma volt, hogy egy nap ő is felkerüljön a listára. Azt azonban nem gondolta volna, hogy éppen ezzel fog összejönni, saját bevallása szerint ugyanis borzasztó az egyensúlyérzéke. "Alig bírok megállni egy lábon" - vallotta be anno a rekord megdöntése után vele készített interjúban.

Elmondta azt is, mint tanácsol a hasonló babérokra törő embereknek: "Legyetek türelmesek. Nekem is nagyon sok időbe telt, szerencse, hogy a lezárások miatt úgyis otthon kellett ülnöm. Ha azonban kellő energiát fordítotok rá, meg fogjátok találni a megoldást."

Végezetül következzen a lényeg, vagyis az Instagram-videó a történelmi pillanatról: