kislány csíkos pólóban, kezében vödör és szőlő, mögötte zöld növény

Nem lehet elég korán elkezdeni

Fotó: Nagy Adrienn / Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

Napi cukiság: ovisok az egri szüreten – FOTÓK

Ötven óvodás kisgyermek vett részt az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem szőlőbirtokán megrendezett idei első élményszüreten.


Az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem évek óta hirdet meg élményszüretet a gyerekek számára. Többszörös túljelentkezés van minden szezonban a programra, mivel egri óvodás csoportokat és általános iskolák első-harmadik évfolyamos tanulóit is vendégül látják a 25 hektáros kísérleti szőlőültetvényen.

Az idei első csütörtökön, szeptember 16-án a mintegy félszáz apróság a gyümölcs leszedésén túl láthatta a feldolgozás teljes folyamatát, a friss must mellé remek hangulat és finom zsíros kenyér is dukált.

Fotó: Nagy Adrienn / Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

„A jövő szőlészeit és borászait szólítja meg az egyetem ezzel a rendezvénysorozattal. Néhány évtizeddel ezelőtt még teljes generációk közösségi élménye volt Eger környékén, hogy a szőlőben és a pince mellett játszott a család apraja-nagyja, s a kisebbek is besegítettek itt-ott. Így nőttek fel azok, akik később maguk is tovább vitték a családi hagyományt, vagy magukkal vitték egy életre a bor iránti érdeklődést, szeretetet és tiszteletet" – magyarázta a kezdeményezés célját Hegyi Ádám, az egyetem szőlőbirtokának igazgatója.