Piros ruhás kisgyerek, kék ruhás kisgyerek eszik

Legyen játék az evés!

Műalkotásnak is beillő ételeket készít gyerekeinek egy anyuka

Samantha Lee gyerekei nagyon szerencsések. A sztárszakács ugyanis olyan látványosan tálalja az ételt, hogy a kicsik egész biztosan nem tudnak neki ellenállni. Ahogy az internet népe sem tud: kreációinak köszönhetően Samantha ma már elképesztően népszerű a világhálón.A válogatós gyerek fogalma világszerte ismert „jelenség", és sok szülő tanácstalanul áll minden étkezés előtt, hogy na, most vajon hogyan vegye rá szeme fényét, hogy legalább pár falatot egyen… vagy, ha a helyzet ennyire nem durva, akkor mondjuk arra, hogy megegye a gyümölcsöket, zöldségeket.

Samantha Lee-nek mesteri módszere van erre: szinte már műalkotás számba menően pakolja a gyerekei tányérjára a nagyrészt egészséges ételeket. Sokszor olyan mesefigurákat vagy jeleneteket formál meg, amelyek kedvet csinálnak a kicsiknek az evéshez.

Felnőtt fejjel persze már hajlamosabb azt gondolni az ember, hogy Samantha Lee kreációi biztos finomak, de kár lenne befalni őket.


Azt pontosan nem tudjuk, mennyi idő alatt lehet kész egy-egy ilyen tányér, de az biztos, hogy nem tízperces ebédekről, vacsorákról van szó. Mindenesetre az egyébként szakácsként dolgozó anyuka kreativitása meghozta gyümölcsét: már közel 600 ezer követő kattant rá alkotásaira az Instán.