egy sapkás férfi távcsövet tart a kezében, a lencsékben a facebook logója látható

Humor és kétségbeesés

Megvan az első vendéglátós áldozata a tegnapi Facebook leállásnak!

Egyeseket a Facebook és Instagram 6 órás leállása a csőd szélére sodort, a tőkésebb vendéglátósok viszont jól elviccelődtek a szüneten. Összegyűjtöttük a legjobb posztokat tegnapról.
Sokan úgy érezték tegnap este 6 óra tájban, hogy eljött a világvége: percek alatt egyszerre állt le a Facebook, az Instagram és a WhatsApp. A közösségi oldalak hiányában nem tudta senki elfogyasztani a napi híradagját, kapcsolatba lépni a barátaival, sem posztolni a saját élményeiről. Valószínűleg nem gondolunk bele, de van, aki még ennél is sokkal rosszabbul járt, mivel a megélhetését jelentik ezek a platformok.

A New York Times a leállás után pár órával már ki is tett egy cikket az oldalára, ahol összegyűjtötte, ki mindenki járt pórul. A megszólaltak között volt Samir Munir, aki egy ételkiszállító vállalkozást futtat az indiai Delhiben. Honlapja már nincs, a menütől a partnereken át minden tudnivalót a Facebookra pakol fel, a rendeléseket pedig WhatsAppen fogadja. Nem csoda, hogy így nyilatkozott az őt meginterjúvoló újságnak:

„Minden oda, az egész üzletem oda."

A nagyobb étteremláncokat természetesen ennyire nem rázta meg a mintegy 6 órás blackout. Persze ebben közrejátszott olykor a szerencse is. A tengerentúli Taco Bell hálózat például valamilyen isteni sugallatra legújabb közösségi játékát tegnap nem a Facebookon és az Instán, hanem a nálunk kevésbé ismert Discord platformon indította el. Azok pedig, akik nem rendelkeztek olyan jövőbelátó képességgel mint a Tacósok, unalmas perceikben humoros posztokat tettek fel – jobb híján a Twitterre.

A trollkodást maga a Twitter kezdte, amikor kitette az „Üdv lényegében mindenki" tweetjét, utalva arra, hogy most mindenki kénytelen náluk kommunikálni, ha akar, ha nem. Erre a McDonald's válaszul megkérdezte tőlük, „mit szabad hoznunk nektek", majd még folytatták pár üzeneten át a viccelődést. A többiek sem akartak lemaradni, az alábbi vicces éttermi tweetek születtek tegnap:

Én, a social menedzser, éppen magyarázom a főnökömnek, hogy mennek a dolgok.

Mit csináltok, mióta nem nézegethetitek az exetek fotóit az Instagramon? Mi Patty Meltet eszünk. (A Patty Melt a Whataburger egyik terméke.)

Most hogy leállt az instagram és a facebook, egy csomó időd van, hogy elindítsd a Blaze appet és elkezdj rendelni.

Kit érdekel a Facebook és az Instagram, amikor ma van a Nemzeti Taco Nap! Tageld azt a személyt, akivel megosztanád tacódat és nyerhetsz egy finom meglepetést.

Csak annyit tettünk, hogy kiposztoltuk a Facebookra, hogy megint kapható a Pork Chop Grillerünk, de úgy látszik, nem bírta...

Az Instagram lehalt, de mi nyitva vagyunk, ha szükséged van valamire, ami ilyenkor is elvonja a figyelmed a munkáról. (A Dunkin a fánkozó.)

Ráöntötte valaki a kávéját a billentyűzetre vagy mi történt?