Gondolatmorzsák - Ferran Adria, a molekuláris konyha atyja az inspirálódásról
Kép: vince.hu

Gondolatmorzsák - Ferran Adria, a molekuláris konyha atyja az inspirálódásról

Vajon mi olyat tud mondani a molekuláris gasztronómia atyja, az újítások nagymestere, Michelin-csillagok tulajdonosa, amit mi halandók is tudunk hasznosítani otthon a konyhánkban? Kattints és megtudod.


Ferran Adria: Spanyol szakács, vele szokás azonosítani az úgynevezett molekuláris gasztronómiát. Pályafutását mosogatófiúként kezdte, majd a katonai szolgálatát is konyhán töltötte. Az El Bulli nevű három Michelin-csillagos éttermet ő vezette 25 éven át a 2011-es bezárásig. A Time magazin 2004-ben a világ 10 legjelentősebb újítója közé sorolta.

Ferran Adria molekuláris kávéja