vékony nő egy nagy farmerban, hasa kilátszik
Fotó: Shutterstock

38 kilót fogyott pár hónap alatt, egyetlen szabályt tartott be

Számos módszert kipróbált a 32 éves nő, míg végül tavaly egy nagyon komoly döntésre szánta el magát az étrendjével kapcsolatban. Bevált a dolog.A Mirror című brit lap írta meg a minap Katie Brenneman csodálatos átváltozásának történetét. A 32 éves amerikai hölgy gyerekkora óta küzd súlyproblémákkal, a legrosszabb időszakában 101 kilót nyomott. Először 2014-ben határozta el, hogy jelentősen lefogy, ennek érdekében vegetáriánus étrendre állt át. Az eredmény azonban elmaradt, így tovább kutatott a megoldás után.

Így talált rá 2021-ben a gyümölcsdiétára, és döntött úgy, hogy ennek is ad egy esélyt. „Világ életemben nehéz házias ételeket ettem, amiben rengeteg állati eredetű összetevő volt. Gondoltam, kipróbálom most ezek nélkül, hátha ez hozza el a megváltást számomra” – nyilatkozta Katie az említett lapnak.

A gyümölcsdiétája keretében javarészt nyers gyümölcsöt eszik (banánból például heti átlagot 30 darabot), mellette kevesebb nyers zöldséget, valamint dióféléket. A tavaly elkezdett kúra olyan jól sikerült, hogy 38 kilót leadva mára 63 kilóra fogyott le.

Az amerikai hölgynek, mondhatni, szerencséje volt a COVID-dal: „A gyümölcsdiéta természetesen nagyon behatárolja, hogy mit és mikor ehetek, a járvány miatt azonban eleve kevesebbet jártam el, így ez nem okozott igazi nehézséget.”

Azt is elmondta, ennél az étrendnél nagyon fontos, hogy pótolja azokat a vitaminokat, amiket a gyümölcsökkel nem tud bevinni a szervezetébe. Ezért tabletta és egyéb kiegészítő formájában veszi például magához a B- és D-vitamint, utóbbinak a szedése különösen télen létfontosságú számára.