két láb fekete cipőben, fekete zokniban, színes labda, zöld fű

Sör és kolbász: félsiker

Az FTC-szurkolókat csupa finomság várta a Leverkusen stadionjában

Az FTC szurkolói úgy döntöttek, kollektíven nem utaztak el a Bayer Leverkusen elleni Európa Liga meccsre, ezért csak páron buzdították a helyszínen a csapatot. Mi azért megmutatjuk, milyen gasztrokényeztetésben volt részük a BayArenában.Pár napja érkezett a hír, hogy a Ferencvárosi Torna Club szurkolói nem utaznak el Németországba, a Bayer Leverkusen elleni Európa Liga mérkőzésre. Mivel a jelenlegi német szabályok értelmében a stadionba csak az EU által elfogadott oltással lehet bemenni, a belépésre jogosultak úgy döntöttek, szolidaritást vállalnak a többiekkel. Pár egyéni utazó azért mégis akadt végül, nekik nem volt rossz dolguk.


A 18:45 órakor kezdődött meccs előtt már két órával beléphettek a BayArenába, és akár ott is hangolhattak a mérkőzésre. Igaz, ehhez valamivel mélyebben a zsebükbe kellett nyúlniuk annál, mintha Leverkusen városában kerestek volna egy sörözőt. Fél liter sör 4 Euróba (1400 forint) kerül, cserébe kérhet az ember a poharába a Magyarországon is kapható Bitburgert, vagy a helyi specialitást, a szomszédos Kölnből érkező Gaffelt.

Aki éhes volt, az szintén többféléből választhatott. Van klasszik német sültkolbász (1050 forint), hasábburgonya (1015 forint) és vegetáriánus zöldséges wrap (1400 forint).

Schwadbud


A vendégszurkolók lehetőségei itt nagyjából véget érnek, de azért az érdekesség kedvéért megmutatjuk, hogy a stadionon belül még két különleges vendéglátó egység található. A 2014-ben nyitott Schwadbud leginkább akkor szokott megtelni, amikor a Leverkusen csapata a BayArenától távol, idegenben játssza az aktuális meccsét. A Schwadbud amolyan szurkolói kocsma nagy kivetítőkkel, egyszerű berendezéssel, sok-sok sörrel és önfeledt fiesztával (ha nyer a csapat).

Premium-Lounge VIP West


Éppen az ellenkezőjét, a teljes fényűzést kínálja a jómódú szurkolóknak a Premium-Lounge VIP West élménycentrum. Tartozik hozzá egy tribünrész is, természetesen a legjobb kilátással a pályára. Ha fázunk vagy megéheznénk, akkor pedig bemehetünk az exkluzív étterembe. A kinti eseményeket természetesen követhetjük tovább képernyőn (minden asztalhoz tartozik egy), de ha az ne adj' isten így sem kötne le minket, akkor tanulmányozhatjuk az a la carte étlapot, majd a rendelés után a végignézhetjük, hogyan készül el a vacsoránk a látványkonyhában. A teljes szezonra (ez minimum 17 Bundesliga, vagyis német bajnoki meccset jelent, de érvényes például az Európa Liga 3 csoportmeccsére is) ide egy bérlet 4890 Euróba, azaz 1,7 millió forintba kerül. Jó hír, hogy az étel- és italfogyasztás benne foglaltatik.