
Már csak november 30-ig kóstolhatod az eredeti helyen a legendás csokis tekercset
Tulajdonosváltás miatt november 30-án bezár a legendás Gellért Szálló. A tervek szerint 2023-ban teljesen megújulva nyit ki ismét, és egyelőre úgy tűnik, az új korszaknak már nem lesz része a ház egyik legendás kreációja, a Gellért tekercs nevű sütemény.
A szállodát fürdője és eleganciája mellett az éttermei tették Európa hírűvé, ezeket 1927 és 1948 között Gundel Károly irányította.
A Városligeti Gundel étterem tulajdonosa a Gellértben a Rákóczi túrós feltalálóját, Rákóczi Jánost alkalmazta séfként.
A Gellért tekercs azonban már valószínűleg nem az ő időszakukban született, elsőként ugyanis 1958-ban bukkan elő egy újságban.
A pontos recept állítólag a mai napig titkos,
egy 1970-es cikk szerint a piskótába diós-mazsolás-csokoládés krém kerül, egy későbbi másik recept viszont semmilyen gyümölcsöt nem említ, míg a szálloda honlapján rumos meggy is szerepel benne.
Ha ez utóbbit szeretnéd megkóstolni, akkor sietned kell, ugyanis már csak november 30-ig teheted meg a Gellért Sörözőben.