barna kakaópor tálban, barna tábla csokoládé kanál

Már csak november 30-ig kóstolhatod az eredeti helyen a legendás csokis tekercset

103 év után bezár a nagy múltú budapesti hely, amit többek között egy csokis tekercs tett legendássá. Most még megkóstolhatod!


Tulajdonosváltás miatt november 30-án bezár a legendás Gellért Szálló. A tervek szerint 2023-ban teljesen megújulva nyit ki ismét, és egyelőre úgy tűnik, az új korszaknak már nem lesz része a ház egyik legendás kreációja, a Gellért tekercs nevű sütemény.

A szállodát fürdője és eleganciája mellett az éttermei tették Európa hírűvé, ezeket 1927 és 1948 között Gundel Károly irányította.

A Városligeti Gundel étterem tulajdonosa a Gellértben a Rákóczi túrós feltalálóját, Rákóczi Jánost alkalmazta séfként.

A Gellért tekercs azonban már valószínűleg nem az ő időszakukban született, elsőként ugyanis 1958-ban bukkan elő egy újságban.

A pontos recept állítólag a mai napig titkos,

egy 1970-es cikk szerint a piskótába diós-mazsolás-csokoládés krém kerül, egy későbbi másik recept viszont semmilyen gyümölcsöt nem említ, míg a szálloda honlapján rumos meggy is szerepel benne.

Ha ez utóbbit szeretnéd megkóstolni, akkor sietned kell, ugyanis már csak november 30-ig teheted meg a Gellért Sörözőben.