gordon ramsay szakács fehér kabátban, kezében papír

Gordon Ramsay egy ismert politikusnak főzött, azt hitte, baja lesz belőle

Gordon Ramsay izgalmas részleteket árult el a brit miniszterelnök és a befolyásos külföldi államfő találkozásáról, ahol neki kellett főznie.


Nemrég ért véget a Hell’s Kitchen gasztroreality legújabb amerikai évada, amiben pár év kihagyás ismét Gordon Ramsay állt a kormányrúdnál. A szünet nem látszott meg rajta, a műsor moderátoraként hozta formáját, ugyanolyan kíméletlennek és magabiztosnak mutatkozott, mint máskor. Nem volt azonban ez mindig így, pályája kezdeti szakaszában bizony a sztárséf is gyakran izgult – emlékeztet rá a mashed.com-on minap megjelent cikk.

k\u00e9r f\u00e9rfi kezet fog egy helyis\u00e9gben, egy harmadik figyeli \u0151ket

Putyin, Ramsay és Blair

Fotó: Youtube

Miután a londoni Aubergine étterem konyhafőnökeként megkapta második Michelin-csillagát, 1998-ban Ramsay Chelsea-ben megnyitotta élete első saját éttermét, amivel pár év alatt végképp a világ legnagyobb séfjei közé emelkedett. Nem csoda, hogy 2000 áprilisában Tony Blair regnáló brit miniszterelnök őt kérte fel főzni Vlagyimir Putyin orosz államfő londoni látogatásakor. Bár nehéz elképzelni, de egy 2018-as interjúban Ramsay bevallotta, nagyon izgult, úgy érezte, „baja lehet abból”, ha rosszul sül el a dolog.

Két dolog lebegett végig a szemem előtt: nehogy túlsüssem a sügért és hogy megfelelően fűszerezzek. Feszült, de meghatározó pillanatok voltak

– idézi a már említett cikk a séfet. A hal mellett egyébként még kaviáros paradicsomlevest és sonkát spárgával szolgált fel a két politikusnak.