hamburger és sültkrumpli

Te melyiked próbálnád ki?

Gasztrolegek: a világ legdrágább gyorskajái szó szerint aranyból vannak

A világ legdrágább ételei kifejezés hallatán inkább az előkelő éttermekben fogyasztott különlegességek jutnak az eszünkbe. Pedig a gyorskaják között is akadnak méregdrága darabok. Mutatjuk őket!


A világ legdrágább gyorskajái között találni sültkrumplit, hamburgert és pizzát is. Normális esetben nem akarsz több százezer forintot költeni egy sima sült krumplira, viszont akadnak olyan fogások, amiknek az ára azért magas, mert különleges hozzávalót tartalmaznak.

Szarvasgombás sült krumpli 

A New York-i Serendipity 3 étterme különleges sült krumplijával került be a Guinness rekordokba. Hihetetlen, de a sült krumpli, amit árusítanak, több mint 60 ezer forintba kerül. A fogás a Crème de la Crème Pomme Frites fantázia névre hallgat. A krumplikat először is nem akármilyen zsírban, hanem kacsa zsírban sütik ki.

Az elkészült krumpli tetejére reszelt pecorino sajt, szarvasgomba és 23 karátos aranypor kerül. Az étel mellé még egy szarvasgombás-krémes szószt is kapsz.

Aranyozott hamburger

Egy holland étterem, a De Daltons sikeresen megalkotta a világ legdrágább hamburgerét. A burgert akárki megkóstolhatja, aki hajlandó nagyjából 2 millió forintot kifizetni. De miért ilyen drága? Mert a hamburger a legkülönlegesebb wagyu marhahúst, alaszkai királyrákot, beluga kaviárt és fehér szarvasgombát tartalmaz.

Ennél nem is létezik extravagánsabb hamburger.

XIII. Lajos pizzája


A különleges pizzát egy olasz séf, Renato Viola készítette el, alkotását XIII. Lajos francia király után nevezte el. A pizza ára megközelítőleg 3 millió forint, viszont ezért az árért Olaszország bármely pontjára kiszállítják. A pizza egyik különlegességet az adja, hogy arab lisztből és kézzel szedett ausztriai sóval készítik. Emellett a feltét sem mindennapi, ugyanis háromféle kaviárt, homárt, garnélarákot és a legjobb bivaly mozzarellát tartalmazza.

Igény esetén Viola személyesen, akár a megrendelő házában szolgálja fel a pizzát egy másik séf és egy megfelelő italt kiválasztó sommelier társaságában.

Különleges milkshake


A különleges milkshake egy még különlegesebb, Swarovski kristályokkal díszített pohárban érkezik a vendégek elé. A shake a legfinomabb Jersey-tejből, tejszínből és madagaszkári vaníliából készül. Sőt, a tetejére mg 23 karátos aranyport is hintenek. És ha ez még nem lenne elég, a turmix még egy öntetet is kap a tetejére, amit venezuelai kakaóból, mogyoróból nádcukorból, valamint szamártejből állítanak elő. És még mindig nem végeztünk. A tetejét a legjobb olasz Maraschino cseresznyével koronázzák meg. A turmixot ugyanabban az étteremben lehet kapni, mint a legdrágább sültkrumplit, vagyis a Serendipity 3-ban.

A shake ára nagyjából 30 ezer forint.

A hotdogok hotdogja


A világ legdrágább hotdogja japán maitake gombával, wagyu marhahússal, libamájjal, szavasgombával és kaviárral készül.

A "leghúzósabb" árcédulával rendelkező hotdogot Seattle városában, a The Tokyo Dog nevezetű food trucknál próbálhatod ki. Ára átszámítva nagyjából 50 ezer forint.