Fekete nyelű kés zöld színű zöldség mellett

Szobrok zöldségből, gyümölcsből

Ezektől az ehető szobroktól tátva marad a szád

Számunkra a zöldség és a gyümölcs egyszerű élelmiszernek számít. Ám amit a japán Tomoko Sato képes kihozni egy almából vagy dinnyéből, az valóságos varázslat: ehető műalkotásokká faragja ugyanis az ételeket.


Ha próbáltál már akár csak egy egyszerű szívet belefaragni késsel egy keményebb héjú almába, akkor biztosan értékelni fogod az alábbi munkákat. A japán művész, Tomoko Sato többféle motívummal teszi egyedivé az ételeket, ehető ételszoborrá varázsolva az almákat, dinnyéket, citromokat.

A művész 2004-ben, egy thaiföldi látogatása során szeretett bele a hagyományos thai faragó technikába. Megtanulta, majd Kiotóba hazatérve gyümölcsökön és zöldségeken is elkezdte alkalmazni. A képeket elnézve kijelenthetjük, rengeteg gyakorlással profi szintre fejlesztette tudását!

Van, hogy egy zöldségnek vagy gyümölcsnek a teljes felületét megmunkálja, de olyan is, hogy a héjának csak egy részébe farag. Egy biztos: szimmetrikus mintákkal díszített, egyedi ételszobrai mind-mind részletesen, finoman kidolgozottak és gyönyörűek. Olyan alkotások, amiket egész biztosan te is sajnálnál megenni.