barna sós pálcikák
Fotó: pxhere.com

Hogy készül a ropi? - VIDEÓ

Miből van? Hogyan sütik, darabolják majd rendezik a szálakat katonás rendbe? Egyszóval: hogyan készül a ropi? Megmutatjuk egy videón.



Az alábbi rövid videóban megszületik a ropi.


A ropi is hatalmas, egybefüggő fehér masszaként kezdi földi pályafutását, amelynek legfőbb összetevője a liszt. A tésztát áthúzzák egy nyújtógépen, ahol egyúttal hosszú csíkokra is vágják. A csíkok átmennek egy speciális oldattal teli kádon, itt kapják meg az ízesítést és a fényes bevonatot. A kádból kifelé jövet egy vágógépnek hála nyerik el végső hosszukat. A sózásra még a sütőberendezés előtt kerül sor, a sütés 200 fokon történik. Az utolsó lépés, a csomagolás előtt még visszahűtik a kész ropikat, majd katonás sorrendbe állítják őket és jöhet a celofán.