II. Erzsébet királynő sárga ruhában

II. Erzsébet ugyanazt a kezelést kaphatja a COVID-ra, mint amit Donald Trump kapott

A koronavírusos II. Erzsébet királynőnél magas kora miatt egy alternatív gyógymód is felbukkant.

2022. február 20-án vasárnap érkezett a hír, hogy II. Erzsébet elkapta a COVID-ot. A hír nemcsak azért tartja lázban a világot, mert ilyen magas rangú személy még kevés esett át a fertőzésen, de a brit királynő kora (tavaly 95 éves) is komoly veszélyt jelent.

A Buckingham palotából viszonylag kevés információ szivárog ki, annyit lehet tudni, hogy a megfázáshoz hasonló tünetei vannak őfelségének.

A kezelésével kapcsolatban még szűkszavúbbak a közlemények, ezért az újságírók szakemberek segítségével próbálják megfejteni, mi zajlik a Windsori kastély falain belül, ahol Erzsébet lábadozik.

Az osztrák kurier.at cikke szerint a Guardian újság Paul Hunter infektológust szólaltatta meg. A University of East Anglia szakembere arról beszélt, hogy a királynőnél minden bizonnyal bevetnek alternatív gyógyszereket is. Ilyen például a Ronapreve nevű készítmény, amit Nagy-Britanniában tavaly augusztusban engedélyeztek. A Ronapreve volt az első úgynevezett antitest-gyógyszerkoktél, amit kifejezetten COVID-19-re fejlesztettek, és ami a szigetországban forgalomba kerülhetett.

A Ronaprevének kétségtelenül Donald Trump ex-amerikai elnök csinálta a legnagyobb hírverést,

nála is alkalmazták a szert és felgyógyult a betegségből. Kórházi statisztikák szerint 70 százalékkal csökkenti az elhalálozás esélyét.

Arról nem szólnak a hírek, hogy a gyógyszeres kezelés mellett speciális étrendet is elrendeltek volna az orvosok Erzsébetnek.