johhnie walker palack a sötétben

Új szelek fújnak Skóciában

A Johnnie Walker januártól már sosem lesz olyan, mint volt, és ez jó

Történelmi tettet hajtott végre a skót Johnnie Walker a legújabb Master Blender, azaz fejlesztési vezető kinevezésével.Október végén jelentette be a skót Johnnie Walker az új Master Blenderjét, vagyis azt a személyt, aki a jövőben az összetéveszthetetlen whiskyk ízvilágáért felel. A márka történetében először egy hölgyet választottak erre a pozícióra. Dr. Emma Walker, akinek egyébként nincs köze a 19. században élt alapító John Walkerhez, 20 év után veszi át a stafétát Dr. Jim Beveridge-től.

Emma Walker 13 éve került a céghez, hat éve erősíti a blender csapatot, ő felelt a limitált kiadású Jane Walker és a Blue Lable Ghost fejlesztéséért. Az új pozícióban viszont az egész 12 fős fejlesztő csapatot irányítja.

„Nagy megtiszteltetés, hogy én viselhetem a Master Blender címet, hiszen nagyon izgalmas idők előtt állunk, el kell indulnunk a céget a következő 200 éves utazáson" – mondta a frissen kinevezett szakember, utalva arra, hogy a Johnnie Walker tavaly ünnepelte alapításának 200. évfordulóját. Emma Walker feladatának tartja, hogy a már megszokott változatok mellett olyan új ízvilágokat is „kikeverjenek", amivel a fiatalokat tudják megszólítani. A most leköszönt Jim Beveridge, aki a skót whiskyért tett szolgálataiért tavaly megkapta a Brit Birodalom Rendje kitüntetést II. Erzsébettől, úgy nyilatkozott, az új vezetővel friss és izgalmas korszak köszön be nemcsak a vállalatnál, de az egész iparágban.


Ez is érdekelhet: Mi a különbség a whisky és a whiskey között?

A 2022 első napján hivatalba lépő Walker csak a Johnnie Walker történetében az első hölgy, dolgoznak már nők hasonló pozícióban más lepárló üzemeknél. A sort Skóciában Rachel Berrie kezdte The GlenDronach, BenRiach és Glenglassaugh Master Blendereként, de 2019-ben például fekete hölgyet választottak az USA-ban működő Uncle Nearest Distillery élére.