fekete és szürke háztartási gépek egy konyhapulton

Ezeket a háztartási gépeket keresik karácsonykor – siess, ha te is ezt vennél ajándékba

A legnépszerűbb karácsonyi háztartási gép ajándékötletek listáját idén a COVID-járvány írta. A statisztikák szerint a roham a napokban indul, légy résen!Az idei karácsonyi ajándékvásárlási szezon jóval korábban elkezdődött, de ez nem jelenti azt, hogy hamarabb véget is érne, bizonyos termékek beszerzését pedig kifejezetten az elkövetkezendő 2-3 hétre időzítik az emberek. „A szokásos slágertermékek mellett, mint például a robotporszívó, vagy robotgép, megnőtt a kereslet a fertőtlenítésre és a takarításra használható professzionális készülékekre is” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor SDA Divízió vezetője.

„A robotporszívók már elmúlt években is a karácsony slágertermékei közé tartoznak.”

Elmondása szerint sokan keresik a kávéfőzőket, azon belül is az automata készülékeket. A kávéfőzők mellett még a konyhai robotgépek tekinthetők keresett ajándékoknak. Ezen a téren a magyar vásárlók egyre tudatosabbak és manapság már az ár-érték arány szempontjából kedvező, időtálló anyagokból készülő, hosszú motorgaranciával kínált robotgépeket részesítik előnyben.

„Tavaly, az első pandémiás karácsonykor figyeltük meg azt a trendet, hogy megnőtt az érdeklődés a Bluetooth-os hangszórók iránt. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy az emberek a járványgörbe felfelé ívelő szakaszában kerülik a nagyobb zenés rendezvényeket, helyette inkább egyedül, vagy kisebb társaságban hallgatnak zenéket” – mondta Lucza András.

A szépségápolási termékek közül az automata hajgöndörítőket, hajszárítókat és hajvasalókat keresik idén leginkább a vásárlók, valószínűleg karácsonykor sem csökken ezek népszerűsége.