coca-cola kamion

Nehéz kiválasztani, hogy melyik a legjobb

A 10 legikonikusabb karácsonyi reklám az elmúlt 25 évből

Emlékszel a Coca-cola 1996-os zseniális karácsonyi reklámjára, aminek a dalát az egész ország betéve tudta? Hamarosan itt a karácsony, így összegyűjtöttük a 10 legikonikusabb karácsonyi reklámot az elmúlt 25 évből.Imádjuk a karácsonyi reklámokat, mert mindegyiknek érzelemmel teli, pozitív története van. Amellett, hogy a cégek természetesen a profitot akarják emelni ezekkel a reklámokkal, mégis a legkreatívabb kisfilmek általában mindig ebben az időszakban születnek.

1.


Az Edeka szupermarket 2015-ös reklámja az egyik legnézettebb karácsonyi reklám, amit a YouTube-on találhatsz. A „Hazatérés" című hirdetés egy szomorú történetet mesél el, happy enddel.

Ha még sosem láttad, akkor vegyél elő egy-két zsebkendőt, mielőtt megnéznéd ezt a könnyfakasztó kisfilmet.

2.


Ha létezne karácsonyi reklámfilm díjkiosztó, akkor a Coca-Cola 2012-es jegesmedvés videója tuti, hogy nyert volna. Miért?

Mert a Coca-Cola reklámok és a karácsony kéz a kézben járnak.

A legkedveltebb reklámjaik közé tartozik az említett, jegesmedvéket bemutató kisfilm. A jegesmedvék évtizedek óta fontos szereplői a téli Coca-Cola reklámoknak. Ha túl vagy az első reklámon, akkor nézd meg ezt is, mert biztosan megmosolyogtat majd.

3.


Természetesen az Oreo márka 2020-as videója sem maradhat le a listánkról.

Ha esetleg nem tudod, hogyan kell helyesen enni az Oreo kekszet, akkor ez a videó egy kötelező darab neked.

4.


A 2021-es Tesco reklámnál nem is tudunk elképzelni aktuálisabbat. A videóban szereplő idős hölgy a szakadó hóban egy elektromos rollerrel szeli át a várost, hogy hazaérjen. Mindeközben a Mikulásnak a védettségi igazolványát ellenőrzik a repülőtéren.

Ha kiváncsi, hogy végül karanténban kell-e maradnia, akkor nézd meg a videót!

5. 


"Ünnepelj ma velünk" - ez az a mondat, ami mindenkinek azonnal beugrik, ha karácsonyi reklámokról van szó.

6.


Szintén az ikonikus reklámok közé tartozik a John Lewis áruház 2013-as fenti reklámja.

A videóban szóló Lily Allen szám, a Somewhere Only We Know a brit énekesnő legtöbbet hallgatott számai közé tartozik.

7.


A Walkers Chips 2019-es reklámját semmiképpen se fülhallgatóval hallgasd, mert Mariah Carey magas C-je maradandó halláskárosodást okozhat.

Mi szóltunk!

8.


Az Aviation Gin 2019-es reklámfilmjében három hölgyet látunk, egy bárban ülnek.

Csak sejthetjük, hogy egyikük egy csúnya szakításon van túl, de szerencsére a barátnői hihetetlen önfeláldozóan viselkednek és megmentik az estét.

9.


Bemutatkozik a 2021-es The Lonely Bounty reklám, ami egy szívet melengető szezonális történet, melyben két kívülálló, egy Bounty csokoládé és egy kelbimbó szerepel.

Nézd meg, hogy miként bontakozik ki a szerelmi történet.

10.


Listánkat egy könnyfakasztó reklámmal kezdtük, ezért úgy gondoltuk, hogy egy hasonló érzelmes reklámmal illendő zárni a 10 legikonikusabb karácsonyi reklám listáját. Íme a 2019-es Milka reklám.