egy bögre kávé

Te milyen gyorsan tudsz meginni egy csésze kávét?

Gasztrolegek: a kávéivásnak rekord sok rekordja van

A jól megszokott kávéd nélkül te sem tudod elkezdeni a napot? Ne aggódj, sokan vannak még így ezzel. Hihetetlen de még a kávé ivásnak is van egy rekordere, aki teljesen új szintre emelte a kávéfogyasztás műveletét.A kávé már régóta fontos részét képezi az életünknek, ezért talán nem is olyan meglepő, hogy egyesek rekord felállítására is felhasználják a fekete energiaitalt.


A legelső kávés rekord 1927-ben született, amikor egy San Francisco-i férfi csupán hat óra leforgása alatt 157 csésze kávét döntött le. A mutatványért cserébe 50 dollárt, mai árfolyamon nagyjából 15 ezer forintot kapott.

Egy másik szintén híres rekorder, a kanadai Charles Anderson, aki képes naponta akár 25 csésze kávét elfogyasztani.

Lehet már feltűnt neked is, hogy ezek a rekordok több óra leforgása alatt születtek. Természetesen, ugyanis nem lehet pár másodperc alatt meginni egy forró bögre kávét...Vagy mégis?

A legújabb rekordert Nagy-Britanniában, Londonban találjuk. Az angol Luke Ibbeston 2020. december 5-én döntötte meg a kávéivás gyorsasági rekordját.

Egészen elképesztő, de Ibbeston 3,66 másodperc alatt végzett egy csésze 40 fokos forró kávéval.

Bár azóta Ibbeston rekordját már megpróbálták megdönteni, a kihívó egyelőre nem járt sikerrel. A lelkes próbálkozóról készült videót az Instagram posztban, a kép felett található linkre kattintva tudod megnézni.