James Michael Tyler színész

Ő volt a hetedik barát

Érdekességek a Jóbarátok most elhunyt Guntherjéről és a Central Perkről

59 éves korában, elhunyt James Michael Tyler a Jóbarátok Guntherje, miután legyőzte őt rák. A következő cikkben érdekességeket és a legjobb, kávézóban töltött pillanatait gyűjtöttük össze.Gunther összesen 159 epizódban tűnt fel a Jóbarátokban, emiatt sokan emlegetik őt az ikonius hetedik barátként. A Central Perk Legoban például a hat barát mellett egyedül az ő figurája található még meg a dobozban.

A kávézói menedzser szerepét betöltő Tyler szerencsére rengeteg emlékezetes pillanatot hagyott az utókorra.


A Central Perk nevezetű kávézó ikonikus karaktere egészen a második évadig egy szót sem szólt. De aztán a show egyik rendezője Marta Kauffmann meglátta benne a fantáziát, így egyre több szerepet kapott a sorozat Gunthere.

A színész ekkor hozzávetőlegesen 40 dollárt, azaz 12 ezer forintot kapott egy forgatási napért.


Érdekesség a kávézóról, hogy a sorozat karakterei azért tartózkodtak ott gyakran, mert olyan olcsó volt a kávé. Egy szendvics és egy kávé mai áron összesen nagyjából 1500 forintba került, ami, ha jól belegondolunk, nem is rossz egy New York-i kávézótól.

Chandler gyakran fogyasztott dupla eszpresszót, aminek ára átszámítva nagyjából 800 forint volt.


A videóban James Michael Tyler arról ejt szót, hogy hiába volt ő a Central Perk vezetője, valójában sosem készített kávét a forgatás helyszínén.

Miért nem készített Gunhter kávét? A jelenetekben látszódó kávégép ugyanis nem is üzemelt, mivel túl hangos lett volna, hogy a forgatás közben használni tudják.

A szereplők által elfogyasztott kávékat a kulisszák mögött készítették el, így Gunther feladata csupán a felszolgálásuk volt. Sőt, előfordult, hogy üres bögréket adott a sorozat szereplőinek.


A színészről idén júniusban derült ki, hogy rákban szenved. A Warner Bros. Television a Jóbarátok Instagram oldalán a fenti képpel búcsúzott James Michael Tyler színésztől.