emberek egy kávézóban

Meglepődsz, hogy merre találhatók a legdrágább kávézók

Gasztrolegek: A világ legelőkelőbb kávézói sok aranyat és DJ-t tartalmaznak

Sokan szeretnek kávézókba járni. Akad, aki tanul, mások beszélgetnek vagy randiznak ott. Azokat a helyeket kedveljük, amik olcsók és csendesek. A következő kávézók olcsónak aligha mondhatók, cserébe viszont aranyat, DJ-t és pezsgőt tartalmaznak.Bár azt gondolhatnánk, hogy a drága kávézók főleg Európából találhatók, viszont jelenleg a legtöbb luxus kategóriájú kávézó főleg Ázsiában és a Közel-Keleten van. Listánkon akadnak, olyan helyek is, amelyek egy-egy híres márkához kötődnek.

1. Emporio Armani Caffé, Dubai


Az Emporio Armani Caffé Dubajban található, a világhírű Dubai Mallban.

A kávézó inkább az egyszerűségre és az eleganciára összpontosít. Az Emporio Armani Cafe egyébként nem olyan drága, mint a hasonló olaszországi kávézók, de azért elég fényűzőnek számít.

Egy cappucino nagyjából 3000 forintba kerül, viszont valóban remek.

2. Roberto Cavalli, St. Tropez


Roberto Cavalli divattervező a franciaországi St. Tropez városában nyitotta meg kávézóját. Különböző ételeket és kávét kínálnak a nap különböző időszakaiban, sőt a happy hour alatt egy DJ felel a jó hangulatért.

Egy cappucino hozzávetőlegesen 5000 forintba kerül.

3. Cafe de la Paix, Párizs​


A Cafe de la Paix sem tekinthető olcsó helynek, de valóban megér egy látogatást.

Az autentikus francia reggeli nagyjából 30 ezer forintba kerül, ezért croissant, vaj és különbözőféle lekvárok kombinációját szervírozzák.

A hely színvonalát emeli, hogy a kávézóval szemben helyezkedik el a Párizsi Operaház, vagyis akik itt reggeliznek, azok a csodálatos kilátásban is gyönyörködhetnek.

​4. Bulgari, Tokió


Egy doboz csokoládé körülbelül 5000 forintba kerül, cserébe egy fényűző, elegánsan díszített belső térben élvezheted a japán metropolisz hangulatát.

Ugyanitt még egy bár is található, ami a Terraza Lounge névre hallgat, itt az árak még magasabbak.

​5. Bloomsbury Cafe, Dubai


Ismét a fényűző helyekben dúskáló Dubaiba utazunk, de ezúttal a Bloomsbury Cafeba kukkantunk be, ami, ha lehet, még gyönyörűbb, mint a korábban említett Armani Caffé.

Ez a hely a világ legkülönlegesebb süteményeit árulja, darabonként körülbelül 300 ezer forintért. S hogy miért kerülnek ennyibe? Mert például az ott kapható muffin ehető aranyat tartalmaz.


A Közel-keleten sztár, itthon a Konyhafőnök előtt azt se tudták, hogy a világon van: interjú Enzsöl Balázzsal


6. Cafe Florian, Velence


A Cafe Florian a 18. század óta szolgálja ki vendégeit. A kávézó egyben múzeum is, ahol nagyszerű műalkotásokat tekinthetnek meg a vendégek.

A kávézó belső tere nem az egyszerű stílust képviseli, belső mennyezete aranyozott. Ha szereted a műalkotásokat és egy jó csésze olasz eszpresszót, akkor ez a te helyed!

A Cafe Florian kiváló pezsgős brunchot is kínál nagyjából 20 ezer forintért. A tálon lazac, quiche, sonkás és tojásos szendvicsek, tonhal, olajbogyók, lekvárok, kekszek és különféle sütemények találhatók.