férfi egy piros keverőből barna folyadékot önt átlátszó pohárba
person pouring liquid on glass

Gasztrolegek: magyar bartender tart egy nagyon látványos rekordot

Kovács Györgynek hívják a rekordert, a nem mindennapi, videóval is megörökített attrakcióra 2017-ben került sor, azóta sem döntötte meg senki.


A Guinness World Records szervezetnél több, mint 40 ezer rekordot tartanak nyilván, ebből 354 fűződik magyar emberek nevéhez. Az egyik ilyen Kovács György bartender rekordja, amivel 2017. február 9-én vonult be a történelembe. A kísérletre Angliában, a liverpooli TGI étteremben került sor, mivel hitelesíteni szerették volna, ezért természetesen felvétel készült róla,

Most flips of a bottle on the back of the hand in one minute - Guinness World Records

"Most flips of a bottle on the back of the hand in one minute" címmel került be a Guiness adatbázisába, amit magyarra úgy lehet fordítani, hogy a "kézfejen egy perc alatt legtöbbször megpörgetett üveg". Az akkor 23 éves magyar fiatalembernek 146 alkalommal sikerült, éppen 38-cal többször, mint a korábbi rekord.

A korabeli beszámolók még azt írták Kovácsról, hogy 16 évesen már bajnokságot nyert és hogy elmondása szerint mindig is a villámkezű bartenderek közé tartozott. Mielőtt a hivatalos rekordkísérletre sor került, rengeteget gyakorolt, egészen addig, amíg tízből kilenc alkalommal már edzésen is többet tudott pörgetni, mint a korábbi rekorder.