koktélok és nők

Mi mindegyiket megkóstolnánk!

Gasztrolegek: mi köze a világ egyik legdrágább koktéljának Alaszkához?

A koktél az emberiség egyik legnagyszerűbb találmánya, például azért is, mert jó részüket bárki el tudja készíteni magának. Most viszont olyan különlegességeket hoztunk el neked, amiket nem igazán tudsz otthon megkóstolni.


A listán szereplő koktélok igazi "különcnek" számítanak. Mindegyiknek van egy-két különleges hozzávalója, amitől igazi unikummá válnak.

Kentucky Derby Mint Julep


A Kentucky Derby lóverseny híres koktélja a Mint Julep. Az italt Woodford Reserve Bourbon whiskey-vel, speciális turbinádó cukorral, Louisville-ben termesztett mentával és jéggel készül. Ez nem is olyan különleges, ugye? Nos, a jég egy 10 ezer éves alaszkai gleccserből származik. Az ezüst pohár, amiben a Mint Julep felszolgálásra kerül, a Tiffany & Co. alkotása, csupán 73 darab készült belőle.

A Kentucky Derby Mint Julep ára nagyjából 300 ezer forint.

​Eredeti Mai Tai


Írországban, Belfast szívében, a Merchant Hotelben található az igazi mai tai koktél. Azért nevezik ezt az eredetinek, mert a benne lévő rum a világ egyik legritkábbja. Ez a J.Wray & Nephew rumja. A belfasti bár a hat fennmaradt rumos palack egyikét birtokolja, úgyhogy addig menj kóstolni, amíg még lehetséges.

Az eredeti Mai Tai ára hozzávetőlegesen 300 ezer forint.

​Ritz-Paris Sidecar


A Párizs szívében elhelyezkedő Bar Hemmingway kínálja ezt a különleges koktélt. Az ital alapját egy igen különleges cognac adja, ami még a második világháborút is túlélte. A háborúskodó német katonáknak ugyanis annyira megízlett a cognac, hogy megóvták az üvegeket, így az utókor is élvezheti őket. Ennél eredetibb koktél nem is létezik.

A Sidecar ára nagyjából fél millió forint.

​Salvatore's Legacy


A világ legrégebbi koktélja címet odaadhatnánk ennek az italnak. Egy angol mixer, Salvatore Calabrese, olyan régi italokat használ alapanyagként, mint a 243 éves Clos de Griffier Vieux cognac, a 251 éves kümmel likőr, a 161 éves Dubb Orange Curaçao és egy 121 éves gyomorkeserűt.

Salvatore koktélja hozzávetőlegesen két és fél millió forintba kerül.

​Ono koktél


Ebben a rekorder koktélban található a cognacok királyának is nevezett XIII. Lajos Fekete Gyöngy cognac, melynek ára palackonként meghaladja a 28 millió forintot. A koktél további összetevői közé tartozik Charles Heidsieck 1981-es pezsgője, némi sárgabarackpüré, rózsa nektár és frissen facsart narancslé.

Egy pohár Ono koktél nagyából 3 millió forint.