kék mérleg fehér fal előtt

Milyen sok sült krumplit lehetne belőle készíteni...

Gasztrolegek: múlt héten egy hatalmas mutáns zöldség került elő a földből

Kisebb sokkot kapott egy házaspár, amikor ráakadt a 8 kg-os szörnyre egy olyan zöldségből, ami 25 dekát szokott nyomni. Az új rekorder köröket ver súlyban az eddigi világcsúcstartóra.Egy új-zélandi házaspár tagjai, Colin és Donna Craig-Brown nyugodtan gyomlálgattak kertjükben november elején, amikor rábukkantak egy igen fura képződményre a föld alatt. Először azt gondolták, egy hatalmas óriáspöfeteg lehet, pedig nem az volt, hanem egy krumpli...


Nem hittünk a szemünknek, mert olyan hatalmas volt.

– mesélte Donna a velük interjút készítő stábnak.

A helyi mezőgazdasági boltban végzett hivatalos mérlegelésen kiderült, a Doug névre keresztelt krumpli súlya 7,8 kilogramm.

Ezzel a súllyal Doug bőven túlszárnyalta a korábbi 5 kilogrammos világrekordot. A Guinness World Records szervezet hitelesítői még vizsgálják az esetet, de szinte biztos, hogy az új-zélandi pár egy világrekordert talált a gyomlálás közben.


Colin elmondása szerint nincsen nekik semmilyen titkos kertészeti tippjük. Általában tehéntrágyával gondozzák a kertjüket, de ilyen átütő sikert még soha nem értek el. A legfurcsább viszont mégis az, hogy ők sosem ültettek el krumplit a kertjükben.

Colin tervei szerint Dougból vodkát fog készíteni.