fagylalt átlátszó kehelyben

Te hány karátos arannyal kéred?

Gasztrolegek: kész őrület, miből készül a világ legdrágább édessége

Egészen hihetetlen az a flancolás, amit a világ legdrágább édességének készítői követtek el. A különleges finomság összetevői olyan drágák, hogy szinte már kár megenni. A cikkből most kiderül, hogy milyen alapanyagokat rejt ez a finomság.A világ legdrágább édességét borsos ára miatt sajnos csak kevesen tudják megkóstolni, viszont mi most szerettük volna neked legalább vizuálisan elhozni.


Az édesség a The Frrrozen Haute Chocolate fantázia névre hallgat és nagyjából 7 millió forintba kerül. A desszert 28 féle kakaó finom keverékéből készül, közülök 14 a világ legdrágább kakaói közé tartozik. A fagylalt tálalásához használt 18 karátos aranyserleget a New York-i Euphoria luxusékszerész készítette a híres Serendipity 3 étterem számára, amiről extrém drága ételei miatt már mi is írtunk korábban.

A desszertet nagyjából 5 gramm 23 karátos ehető arannyal díszítik, sőt az arany pelyhekből még a sereg belsejébe is tesznek egy keveset. Az ínyenc vendégek a különleges finomságot aranykanállal fogyaszthatják, ezenfelül ha szeretnék, a serleget akár haza is vihetik.


A The Frrrozen Haute Chocolate 2007-ben kaparintotta meg a világ legdrágább édességének címét, előtte beluga kaviáros Golden Opulence Sundae fagylalt tartotta a rekordot, melynek ára nagyjából 3 millió forint volt. Érdekesség, hogy mindkettő rekordert a Serendipity 3-ban készítették.