fekete-fehér kép egy kőből épült épülettel

100. születésnapját ünnepli a világ egyik legnagyszerűbb pezsgője

Sztárok és divatcézárok ünnepelték a Grand Vintage Collection 1921-t, amit sokan az elmúlt évszázad pezsgős mérföldköveként tartanak számon.


A Moët & Chandon és a L'Officiel egyesítette erőit, hogy közösen ünnepeljék meg a pezsgőtörténelem elmúlt évszázadának legfontosabb mérföldkövét: a Grand Vintage Collection 1921, a (buborékos) borok világának egyik ikonikus darabja 100 éves lett, pont úgy, ahogy az 1921-ben alapított ikonikus francia divatmagazin is.

A Moët & Chandon pincemestere, Benoît Gouez és a L'Officiel főszerkesztője, Marie-José Susskind-Jalou a champagne ház franciaországi főhadiszállás, a Château Moët & Chandonban köszöntötték a divat, a művészet, a dizájn és a zene világának legfontosabb neveit. A borral, stílussal és emlékekkel teli estén az elmúlt évszázad legjobb évjáratainak pezsgői találkoztak a divat alapdarabjaival.

Az eseményen megjelent

  • Pat Cleveland amerikai szupermodell és lánya, Anna Cleveland;
  • Bianca Brandolini D'Adda olasz társasági hölgy;
  • Ora Ito tervező;
  • Daniel Buren művész;
  • Nicola Lecourt Mansion divattervező;
  • valamint a Massimiliano-Doriana Fuksas olasz építész páros.


A sztárokkal teli estélyt a párizsi garázs-rock zenekar, a Film Noir előadása emelte.

fekete-feh\u00e9r k\u00e9pen t\u00edz darab Moet pezsg\u0151s\u00fcveg

A Grand Vintage Collection 1921 egy legendás, 100 éves pezsgő, amelyet a húszas évek hajnalán készítettek, és amely azóta a Moët & Chandon borászati mesterségének szimbólumává vált. Ugyanebben az évben indult el ikonikus útjára a L'Officiel is, a magazin, ami a fejlődő párizsi divatipar krónikájából a divat, a művészet, a kultúra, a stílus és a dizájn kereszteződésében álló globális nagyhatalommá vált.

A Grand Vintage Collection 1921 az egyensúly és a koncentráltság példája, amely kifejezi a húszas évek szellemét: egyfajta gondtalanságot és sok életörömöt

– mondta Benoît Gouez, a Moët & Chandon pincemestere.

A kizárólag egyetlen évjárat szőlőjéből házasított Moët & Chandon Grand Vintage pezsgők egy adott esztendő egyedi történetét mesélik el, és a Chef de Cave szabad értelmezése alapján készülnek. Minden egyes Grand Vintage pezsgő a ház azonos nevet viselő kollekciójának része lesz, amely a világ egyik legnagyobb és legrangosabb évjáratú pezsgőkollekciója, így ünnepelve a borászati kiválóságot és a savoir-faire-t, vagyis a szakértelmet.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Moët Chandonnal együtt ünnepelhetjük a L'Officiel 100. évfordulóját, ezzel is jelezvén, hogy milyen messzire jutottunk divatmagazinként, amely oly sok divatkarrier elindításához járult hozzá

– mondta Marie-José Susskind-Jalou, a L'Officiel kiadója.

Ez a különleges este természetesen rendkívüli kulináris élményt kívánt, így a szervezők a három Michelin-csillagos francia séfet és a Moët & Chandon márkanagykövetét, Yannick Allénót kérték fel, hogy merészen kísérletező és modern konyháját párosítsa a Maison 2013-as, 2004-es, 1985-ös, 1952-es és 1921-es évjáratú kivételes pezsgőivel.