Nicolas Cage öltönyben

Furcsa ügy lett Nicolas Cage április 9-i nyilatkozatából

Nicolas Cage pár napja elárulta, melyik a kedvenc tésztája. A baj csak az, hogy úgy néz ki, ezt egyedül csak ő ismeri. Egy gasztroújságíró megpróbált utánajárni a titoknak. Vajon sikerült neki?


Bizarr, de mégis érdekes oknyomozásba kezdett Ella Quittner, food52 újságírója. Nicolas Cage április 9-én tartott a Redditen egy kérdezz-felelek eseményt, ahol a kedvenc tésztaformájáról is kérdezték. A válasz tényleg meglepő volt:

a színész kedvence egy bizonyos „szögletes csőtészta".

„Egyszer elmentem egy olasz étterembe San Franciscóban úgy 25 évvel ezelőtt Charlie Sheennel, mert volt ott szögletes csőtészta, amit nagyon szeretett volna kipróbálni. Ezt meg is tettük, és annyira ízlett, hogy másnap visszamentünk, hogy újra megkóstoljuk"

– mondta Cage.

A dolog tényleg érdekes. Nem egyszerű szögletes vagy négyzet alakú tészta: szögletes csőtészta. Jogosan merül fel a kérdés, hogy pontosan milyen tésztaformára is gondolhatott a színész. A tésztaforma elérhető az egyszerű halandók számára is?

Quittner megpróbált utánajárni a titokzatos tésztaformának.

Nicolas Cage k\u00e9k zak\u00f3ban piros h\u00e1tt\u00e9r el\u0151tt

Fotó: Denis Makarenko / Shutterstock

A világon több tucat tésztaforma létezik, az újságíró pedig olaszországi tartózkodása során a legtöbbel meg is ismerkedett, mégsem tudta, miről lehet szó. Az egyik olvasó a Chitarra tésztára tippelt, de az sem egy négyzet alakú cső, amilyen elvileg a színész kedvence. Volt, aki a Zitire tippelt, de ennek jóval kerekebb formája van.

t\u00e9sztasz\u00e1lak feh\u00e9r h\u00e1tt\u00e9r el\u0151tt

Az biztos, hogy nem Chitarra

Fotó: Shutterstock

A rajongók tippjei mellett Quittner beleásta magát az interneten található tésztákkal foglalkozó videókba, de ott nem talált semmit. Sőt: még olyan profikat is felhívott, mint a nagy sikerű Pasta Grannies Youtube-csatorna alapítóját, de ő is csak a fejét vakarta a szögletes csőtészta hallatán.

Némi keresgélés után az újságíró még azt is kiderítette, hol lakott akkoriban a színész. Ezután a környék összes olasz éttermeket átböngészte, ami nyitva lehetett a '90-es években, de a jelenlegi étlapokon nem látott semmilyen szögletes csőtésztát – természetesen minden éttermet fel is hívott, de ismét válasz nélkül maradt.

Már az is felmerült benne, hogy a sztár egy egyszerű raviolira gondolt, de Quittner nem akarta annyiban hagyni. Az ikonikus Raffetto's tésztaboltot is felkereste, amely 1906 óta üzemel New Yorkban, de még ők sem hallottak ilyesmiről.

Garganelli készítés

Adta magát, hogy felveszi a kapcsolatot magával a színésszel, de nem sikerült elérnie. Quittner a négyzet alakú tésztát a cannelloni mintájára képzelte el, ami annyiban különbözhet Cage kedvencétől, hogy kerek formájú. Ezért fogta magát, és saját maga próbált meg egy négyszögletes csövet készíteni egy másik hasonló tészta, a garganelli alapján. Nem sikerült neki. Pedig építészetileg lehetséges az ilyen forma, így biztosan meg lehet valósítani a konyhában is gondolta.

s\u00e1rga t\u00e9szt\u00e1k feh\u00e9r asztalon

A cannelloni

Fotó: Shutterstock

Végül talált egy 2016-os olasz nyelvű hírt egy tésztakészítő cégről, ami három új tésztaformát mutatott be. Ezek különböző hosszúságú, de végre szögletes csövet alkotó formák voltak, amik nevet is kaptak: Qubetto, Maquadro és Pennotta.

Az egyetlen probléma?

Úgy tűnik, hogy a tésztaforma 1997 után jött létre, azután az év után, amikor Cage és Sheen két egymást követő este is vacsorázott, és élvezve a titokzatos finomságot. Hogy ez mi volt, úgy néz ki, hogy soha nem fogjuk megtudni. Sajnos Quittner nem jött rá, hogy mi lehetett a rejtélyes tészta.

Ha neked lennének tippjeid, mindenképp írj nekünk vagy Quittnernek egy üzenetet!