kis gyerek piros és fehér dobozt tart a kezében, egy sárga bevásárlókocsi mellett áll

Sok kicsi sokra megy

50%-ot spórolhatsz bevásárálásnál, ha betartasz 6 aranyszabályt

50%-ot spórolhatsz úgy a bevásárlásnál, hogy közben nem kell lemondanod a megszokott étrendedről. Csak figyelj oda pár apróságra!Biztos nálad is előjött már az érzés a pénztárgép kijelzőjét látva, hogy "pedig alig pár dolgot vettem". A bevásárlókosarak rossz tulajdonsága, hogy valami megmagyarázhatatlan okból akaratunk ellenére mindig megtelnek. Szerencsére van megoldás, kis tudatossággal nagyon sok pénzt takaríthatsz meg. A zogmcandy.com 6 nagyon egyszerűen betartható apróságot gyűjtött össze, amikkel féken lehet tartani a költést. Elég hasznosnak gondoljuk ahhoz, hogy megmutassuk neked. Sok sikert!

1. Használd a pontgyűjtő akciókat, kuponfüzeteket

sz\u00ednes bet\u00fck \u00e9s s\u00e1rga szatyor piros h\u00e1tt\u00e9ren

Fotó: Tamanna Rumee / Unsplash


A hűséget meghálálják a boltok, élj vele, hogy ne kelljen teljes áron vásárolnod. Legyen szó kuponfüzetről, pontgyűjtésről, hűségprogramról, vagy éppen szezonális akciós katalógusról, próbáld úgy időzíteni a vásárlásodat, hogy ezeknek hasznát vehesd.

​2. Légy képben, mi a szezonális

k\u00fcl\u00f6nb\u00f6z\u0151 z\u00f6lds\u00e9gek a bolt polc\u00e1n

Fotó: nrd / Unsplash


Aminek szezonja van, az mindig olcsóbb, ráadásul sokszor finomabb is. Egy friss cékla, répa vagy sütőtök ősszel zamatosabb, mint egy üvegházi paradicsom. Ha pedig finom, akkor egy távoli meleg országból érkezett, emiatt jóval drágább.

3. Vedd számításba a helyettesítő termékeket

k\u00fcl\u00f6nb\u00f6z\u0151 dobozos italok a h\u0171t\u0151pultban

Fotó: NeONBRAND on Unsplash


Sokszor a márkát, címkét, dizájnt kell megfizetni és nem a minőséget. Pedig hidd el, nem tudnak nagy különbségek lenni például egy paradicsomszósz vagy egy konzervbab esetében márkás és nem márkás termékek között.

4. A megfelelő tárolással csökkentheted a hulladék mennyiségét

h\u0171t\u0151szekr\u00e9ny belsej\u00e9ben sz\u00ednes m\u0171anyag dobozok

Fotó: Ello / Unsplash


Írtunk már egy részletes cikket a zöldségek megfelelő tárolásáról, hogyan növelheted a helyet a hűtődben sőt arról is, mit ne tegyél semmiképp a hűtőbe. Most csak pár ökölszabályt sorolunk itt fel: vágd le a zöldségek a szárát, zöldjét; a gabonákat légmentesen zárd, hogy ne érje őket nedvesség; magokat, vajat, kenyeret, húst, de gyümölcsöket, zöldségeket is bátran fagyassz le

5. A kényelemért nagy árat kell fizetni

k\u00fcl\u00f6nb\u00f6z\u0151 sz\u00edn\u0171 sushik k\u00f6ralakban elrendezve t\u00e1ny\u00e9ron

Fotó: Farhad Ibrahimzade / Unsplash


Persze, nagyon jó, ha megpucolják és feldarabolják helyetted a leveszöldséget, ennek azonban alaposan megkérik az árát, jobban is, mint amennyi plusz munka van benne. Ezzel légy tisztában, amikor konyhakész dolgokat teszel a kosaradba.

6. Tervezz előre

noteszf\u00fczet z\u00f6ld tollal fa asztalon

Fotó: Torbjørn Helgesen / Unsplash

Ha bevásárlólistával érkezel, kisebb az esélye, hogy valami olyanra is elcsábulsz, amire igazából nincs szükséged. A tervezést segíti, ha előre kitalálod, mit főzöl a héten és konkrét recepteket is kikeresel, hogy pontosan tudd, miből mennyit kell beszerezned.

Már az is siker, ha kipróbálod a trükköket egyszer, és amelyik számodra nem jár nagy lemondással, azt beépíted a napi rutinodba. Reméljük, segítettünk!