do not cross és police feliratú rendőrségi szalag közelről

A Nébih emberei több tonna energiaitalt foglaltak le

Nézd meg az energiaitalod szavatosságát, lehet, hogy baj van vele!

Egy Nógrád megyei magánszemélynél tartottak próbavásárlást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei, miután gyanúsan olcsón árult energiaitalokat.


Feltűnően olcsó energiaitalt hirdetett egy Facebookos adok-veszek csoportban, valamint személyes profilján egy Nógrád megyei lakos. A Nébih szakemberi próbavásárlást, majd hatósági ellenőrzést tartottak a hirdetőnél, melynek során megállapították, hogy az energiaitalok minőségmegőrzési ideje több mint egy éve lejárt.

Az eladó a vizsgálatkor elmondta, a helyszínen fellelt 46 ezer doboz (11 tonna) energiaitalt fémhulladékként vásárolta, a bemutatott számla szerint 1 forint/darab áron.

Fémhulladékként történő továbbértékesítés helyett azonban élelmiszerként árulta azokat, kartononként (24 db) 500-1000 forintért. A nyilatkozatát a helyszínen feltárt tények és körülmények is megerősítették.

Közösségi oldalon árulta a lejárt energiaitalt

Az eljárás során a hatósági ellenőrök a jogsértő termék forgalomba hozatalát azonnali hatállyal megtiltották, elrendelték azok forgalomból való kivonását, valamint hatósági zár alá helyezését.