kék és fehér háló

Nagy fogás

Ebből vajon mi készül Ördög Nóráéknál? - KÉP

Ördög Nóra és családja az Egyesült Arab Emirségekben tölti az őszi szünetet. A minap kihajóztak a Perzsa-öbölben és nagy fogással tértek haza.


Az őszi iskolai szünetet valóban pihenéssel, kikapcsolódással tölti Ördög Nóra, a férje Nánási Pál és a két gyerekük. A napokban repülőre pattantak és az Egyesült Arab Emírségek egyik tagállamába, Rász El-Haimába repültek. A monarchia a Perzsa-öböl partvidékén helyezkedik el, kifejezetten épít is vízi attrakciókra.

Többek között ápolják a hagyományait a gyöngyhalászatnak, ami 100 éve még a lakosság negyedének biztosított megélhetést. A Rász El-Haimában található Suwaidi Gyöngyfarm a leghíresebb, miután az Emirátusok legmagasabb minőséget képviselő gyöngyeit tenyésztik itt.

Fogadnak turistákat is, akiket kihajóznak a vízre, hogy maguk is elsajátíthatják ennek a régi mesterségnek az alap fortélyait. Ördög Nóra Instagram posztja alapján ők is így tettek és sikerült is kifogniuk pár kagylót.

Az itt tenyésztett Pinctada radiata (hívják atlanti vagy perzsa gyöngykagylónak is) érdekessége, hogy azon ritka gyöngykagylók közé tartozik, amelyeknek a húsát meg szokták enni.

Elvileg tehát, ha a műsorvezető és családja úgy dönt, hazaviszik a szerzeményüket, valamit ajár készíthetnek is a kihalászott kagylókból.