pezsgő bontás

Fejeket lehúzni!

Gasztrolegek: a világ leggyorsabb pezsgődugójára bejelezne a traffipax

A pezsgőnyitás sokak számára félelmetes küldetés, pedig a finom italért meg kell küzdeni a dugóval. Egyeseknek ez annyira jól ment, hogy még rekordot is döntöttek vele. A champagne világnapja alkalmából itt a leggyorsabb pezsgődugó története.


Ha valaki a pezsgőt a helyes módon nyitja ki, akkor nincs kiömlés, se repülő dugok, csak egy finom pukkanás. Természetesen sok időbe telik, mire megtanuljuk, hogyan kell tökéletesen kinyitni egy üveg pezsgőt, de maga a pezsgő kárpótol a szenvedéseinkért.

Ez is érdekelhet: Pezsgőbontás egy pohárral? Ilyen is van! VIDEÓ!

De mit érdemes tudni a világ leggyorsabb pezsgődugójáról? Máris eláruljuk neked!

pezsg\u0151sdug\u00f3

Nincs parti pezsgő nélkül!

GiphyA nagy esemény 1988 június 5-én történt, a New York-ban, a Woodbury Vineyards Winery-ban. A rekorder úriember neve Heinrich Medicus, aki akkor még nem sejtette, hogy tettével bevonult a történelembe.

A pezsgődugó leghosszabb dokumentált útja mintegy 54 méter (egy fél focipálya) volt. Ezt az utat a dugó nagyjából 60 km/h induló sebességgel tette meg.


Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örved a pezsgők karddal történő nyitása. A fenti videó egy ausztráliai versenyen készült, a versenyzőknek a lehető legrövidebb idő alatt kellett kinyitniuk 10 palackot.

A nyertes egy finom pezsgőt és egy szablyát nyert a megmérettetés végén.