fehér macska a barna padlón, mellette egy fehér gép

7 rejtett hely a lakásban, ami borzasztóan gyűjti a port és a koszt

Tudtad, hogy még a sütőt is ki kell néha porszívózni? Mutatunk további helyeket, aminek a kiporszívózása nélkül soha nem lesz tisztaság a lakásban.Háztartási kütyüink közül a porszívó a legalulértékeltebb – ezzel az érdekes felütéssel kezd a thekitchn.com minapi cikke. Hogy ez a saját városukra, országukra (az oldal üzemeltető cég székhelye New Yorkban található), esetleg az egész világra értendő, nem tudjuk, mindenesetre elgondolkodtató.

Annál is inkább, mert a cikk azt is elmondja, hogy mennyi olyan pontja van a lakásnak, aminek a takarításakor nem vesszük számításba a porszívót, pedig nagyon jó szolgálatot tudna tenni nekünk. Összesen 7 ilyen helyet gyűjtöttek össze, de mi biztosak vagyunk benne, hogy még ennél is többet találnák, ha tovább gondolkodnánk. Azért bemutatjuk neked ezt a hetet az alábbiakban.

feh\u00e9r cip\u0151k \u00e9s egy porsz\u00edv\u00f3 k\u00e9k sz\u0151nyegen

Fotó: No Revisions on Unsplash

  • WC csésze: különösen, ha a fürdőszobában található, környéke tele lehet hajszállal, porral, ennek eltűntetésére még a felmosásnál is jobb a porszívó.
  • Szőnyeg fonák oldala: a szőnyeg alá is bőven bekerülhet por, állatszőr és egyéb kosz. Legalább havonta egyszer ezt is alaposan takarítsd le.
  • Tűzhely főző része: tele van morzsával, ami a legtöbbször a földön végzi, onnan pedig széthordod a lakásban…kivéve, ha néha fogod a morzsaporszívót és letakarítod a tűzhelyet.
  • Sütő: furcsán hangozhat, de az odasült ételmaradék és morzsa nagyját fel tudod szívni még a mosószeres áttörlés előtt.
  • Redőny: fele annyi idő porszívóval átmenni az egészen, mint törölgetni egyenként a lamellákat. Ha már ott jársz, ne felejtsd el a függönyöket se, azoknak is jót tesz.
  • Söprű: hajszál- és portenyészet van benne, néha azt is ki kell tisztítani. A porszívó a legjobb megoldás rá.
  • Matrac: a lepedőt és az ágyneműhuzatot mosod, de mi a helyzet a matraccal, ahova szintén bőven kerülhet por és hajszál. Minden ágyhúzásnál menj át rajta gyorsan porszívóval.