férfi a fekete bőröndjén pihenteti a lábát a reptéren
Fotó: JESHOOTS.COM / unsplash

Azt kérik a német turistáktól, hogy ne fekete bőröndöket használjanak - ez az oka

A médiában gúnyolódással fogadták azt a nyaralóknak szóló tanácsot, hogy a könnyebb megtalálás érdekében cseréljék le a fekete táskáikat.


A német utasoknak azt tanácsolják, hogy a fekete bőröndök helyett inkább színes és feltűnő csomagokkal szerelkezzenek fel, hogy könnyebben megtalálják őket a poggyászkezelési káosszal küzdő repülőtereken − írja a Guardian.

Bőröndkezelési nehézségek

Stefan Schulte, a frankfurti repülőtér vezetője szerint a fekete bőröndök túlsúlya hozzájárult ahhoz, hogy a légitársaságok és a poggyászkezelők az elmúlt hetekben nehézségekkel szembesültek, mert nem tudták a bőröndöket megkülönböztetni egymástól. Azt tanácsolta, hogy az utasok lehetőleg csak kézipoggyászt vigyenek magukkal, vagy könnyen azonosítható bőröndöket használjanak.

Thomas Kirner, a repülőtér szóvivője elmondta:

Sokan utaznak gurulós fekete bőröndökkel, ami nagyon időigényessé teszi az azonosításukat.
frankfurti rep\u00fcl\u0151t\u00e9r

Fotó: Ilya Cher / unsplash

A tanácsot a német média kigúnyolta, akárcsak azt a javaslatot, hogy az utasok ragasszanak a nevükkel és a címükkel ellátott címkéket a poggyászukra, ami biztonsági okokból sem javasolt.

Kirner elmondta, hogy az elmúlt napokban csökkent azoknak a bőröndöknek a száma, amelyeket nem sikerült visszajuttatni a tulajdonosaikhoz, de még mindig mintegy 2000 bőrönd rekedt a repülőtéren.

Munkaerőhiány a reptereken

A világjárvány idején a frankfurti repülőtér mintegy 4000 fővel csökkentette létszámát. Most, hogy a világjárvány miatti korlátozások többségét feloldották, és a forgalom megugrott a nyári szabadságok miatt, a repülőtér is igyekszik visszaállítani a szokásos működését.

A tervek szerint török vendégmunkások érkeznek rövid távú szerződésekkel Németországba, hogy segítsenek a munkaerőt pótolni, különösen a poggyászkezelési feladatok ellátásában. Az e hónap elején aláírt kétoldalú megállapodást azonban szigorú ellenőrzési irányelvek hátráltatják.