sörcsapolás

Egy űr sört valaki?

Gasztrolegek: a világ 2. legdrágább söre nagyon bizarr, kész csoda, hogy veszik

Hallottunk már drága borokról és pezsgőkről, de mi a helyzet a sörökkel? A világ legdrágább sörei szintén tudnak szépen teljesíteni, ha árcédula "méretéről" van szó.


A világ legdrágább sörei a világ különböző szegleteiből érkeznek. Készítheted a csekkfüzetet, és még talán az sem lesz elég, mert a következő sörök közül a legtöbb limitált kiadású.

8. Pabst Blue Ribbon 1844


Ez a kínai gyártású amerikai pale ale egy valódi ízbomba, német karamellmalátával és amerikai kaszkád komlóval főzik. A Pabst Blue Ribbon elegáns, 750 milliliteres üvegben kapható, arany felirattal és arany címkével.

A Pabst Blue Ribbon sör nagyjából 15 ezer forintba kerül.

​7. 3 Floyd's Barrel - Lord de Muerte


Bourbon hordókban, csili paprikával érlelt sőrröl van szó. Érdekessége, hogy sárgarépás és borsós ízjegyekkel rendelkezik.

A sörimádóknak kötelező darab.

A csilis sör ára nagyjából 15 ezer forint.

6. ​The Bruery Papier


Gyümölcs, vanília, tölgy és égetett cukor összetett ízeit hordozza magában a Bruery Papier. Az angol stílusú Old Ale régi hagyomány szerint, belga élesztőtörzs felhasználásával készül.

A különleges vanília ízű sör ára nagyjából 30 ezer forint.

5. ​Sapporo Space Barley


A Sapporo Space Barley valószínűleg a világ egyik legérdekesebb söre, ugyanis az űrben termesztett árpából készült.

A Nemzetközi Űrállomáson (ISS) termesztett árpa öt hónapot töltött az űrben, majd miután visszatért hozzánk, a Sappopo sőrt főzött belőle.

Az űr sör ára több mint 30 ezer forint.

4. ​Sam Adams Utopias


A kézműves sörök egyik leghíresebb és legkeresettebb darabja semmi máshoz sem hasonlítható.

Magas alkoholszintje miatt Amerika 15 államában be van tiltva. A sörből mindösszesen 77 hordóval készült. A söröket kerámia dekanterekben tárolják, amik ugyanúgy néznek ki, mint Sam Adams eredeti sörfőző berendezése (lásd a képet fent).

Sam Adams limitált kiadású söre több mint 60 ezer forint.

3. ​Carlsberg Jacobsen Vintage No.1


A limitált kiadású sörök trendjét lovagolta meg a legendás dán sörfőzde is. A kiváló minőségű sört svéd és francia tölgyfahordóban érlelik hat hónapon keresztül. Összesen 600 palack készült belőle, kizárólag Dániában kapható.

A dán különlegesség több mint 120 ezer forintba kerül.

​2. BrewDog The End of History


A The End of History limitált kiadású sör, az amerikai BrewDog cég ikonikus terméke. A The End of History olyan erős alkoholtartalmú, hogy a készítők azt javasolják, kis adagokban fogyasszák el a vevők. A BrewDog egy független sörfőzde, így folyamatosan feszeget(het)ik a sörkészítés határait.

A palackokat elég fura módon tették különlegessé, kitömött állatokba "csomagolták" őket. Az állatok mind természetes módon pusztultak el, a BrewDog pedig felhasználta bundájukat. A különc sörből egyébként csak 12 palackot készítettek.

Egy üveg a bizarr BrewDog állatos söréből átszámítva 250 ezer forint.

1. ​The Lost Abbey Cable Car Kriek


A 2011-ben kiadott amerikai ale-t már nem gyártja a sörfőzde többé, így a világ egyik legritkább italává vált, ez pedig elég volt a rekordhoz. A Lost Abbey Cable Car Kriek egy buborékokkal teli sör, ami a meggy, a szőlő és a szilva ízét hordozza magában. Valójában olyan ritka, hogy a megjelenése óta csak három helyen lehetett fogyasztani.

Egy üveg Lost Abbey Cable Car Kriekért hozzávetőlegesen 300 ezer forintot fizettek, amikor valaki utoljára hajlandó volt megválni tőle.