bárpult és italok a háttérben

Bárból sosem elég

Gasztrolegek: egy férfi annyi bárba tért be egy nap alatt, amennyibe te egy évben

A brit úriember minden általa meglátogatott bárban elfogyasztott egy italt, illetve gyakorta használta a vendéglők mellékhelyiséget is.


A brit Matt Ellis majdnem kilenc órát utazott két bár között, pedig az említett pubok alig 20 kilométerre helyezkednek el egymástól. Miért? Mert Ellis útközben még másik 49 kocsmában is látogatást tett.

Célként ugyanis azt tűzte ki, hogy mindössze 24 óra alatt legalább 51 pubba fog betérni.

Az eseményt Instagram fiókján követhették az érdeklődők.


Ellis, aki egyébként egy borkereskedést vezet, 8 óra 52 perc és 37 másodperc alatt egészen pontosan 51 bárban járt.

Minden egyes pubban legalább 125 milliliter mennyiségben fogyasztania kellett valamilyen italt. A nap elején természetesen még sörök is lecsúsztak, a végén viszont már csak szódát és különféle gyümölcsleveket ivott. A rekordert két hivatalos tanú is elkísérte, sőt minden egyes pub csaposától aláírást is kapott, ezzel bizonyítva, hogy valóban betért hozzájuk.


Bár a nagy nap során Ellisnek többször be kellett kéredzkednie a mellékhelyiségekre, ő mégis kitartott. Különleges tettével a lakosság figyelmét szerette volna felhívni arra, hogy a pubok milyen fontos szerepet töltenek be egy közösség életében.


A Guinness World Records képviselői megkapták Ellis összes dokumentációját, ami erről a napról szólt. Ezidáig még senki sem állította fel a 24 óra alatt legtöbb kocsmát meglátogató egyetlen személy rekordját. Akad viszont egy csapatrekord, ami New Yorkhoz kötődik: egy 13 fős társaság 24 óra alatt a város 250 bárját látogatta meg.