piros-fehér figyelmeztető jelzés fehér falon

Figyelem! Riasztást adtak ki több fürdőhelyen, mérges halak jelentek meg a vízben

Allergiásaknál akár szívleállást is okozhat a hallal történő találkozás. Szakemberek mondják el, hogy kell védekezni ellene.Az osztrák falstaff.at vette észre a Jesolo Magazin minapi figyelmeztetését, miszerint az utóbbi időben elszaporodtak a sárkányhalak az Adriában. A magyarok körében igencsak népszerű tenger olasz részéről, egészen pontosan Jesolo és Cavallino településekről jelentettek eseteket.

A sárkányhal mostanáig ismeretlen állat volt a strandolók előtt. Mondhatni szerencsére, ugyanis elég fájdalmas a vele való találkozás. A hal belefúrja magát a tenger fenekén a homokba, így sajnos könnyű véletlenül belelépni. Mérgező tüskéje a legtöbb esetben csak egy fájdalmas duzzanatot eredményez, az arra allergiásaknál viszont akár szívleállást is okozhat.

Az utóbbi időben több sérülésről is beszámoltak a helyi hatóságok, akik arra kérik a nyaralókat, minimum papucsban, de még inkább vízi cipőben induljanak úszni. Hogy a sárkányhalak elszaporodása a klímaváltozásnak és az abból eredő felmelegedésnek köszönhető-e, egyelőre nem tisztázott – zárja sorait a már idézett cikk.